Ostend Night Run brengt drieduizend lopers op de been

Ook de jongeren (7-12 jaar) konden zich voordien uitleven tijdens de gratis C-Hotels Kids Run van 700 meter of 1.000 meter. © GF
Redactie KW

Zaterdag vond de negende editie van de MetaRelax Ostend Night Run plaats. Een sportieve avondwedstrijd in de badstad die de 3.000 deelnemers op speciale locaties bracht. Dit in een organisatie van Toerisme Oostende en Rotary Oostende Ter Streep.

De Ostend Night Run was gratis voor kinderen. De lopers konden kiezen uit drie verschillende afstanden: 7, 14 of 21 km. Er namen opnieuw veel groepen deel. Scholen, sportverenigingen en bedrijven gebruikten het als teambuilding en om deel te nemen aan de Topteam Challenge, waarbij de top drie teams met het grootst aantal deelnemers een financiële stimulans ontvingen van respectievelijk 250, 200 en 150 euro.

De opbrengst van de Ostend Night Run gaat naar Ithaka en het nieuwe project Schol. Deze belevingswinkel werd de voorbije week in de Kaaistraat officieel geopend en wordt mee uitgebaat door mensen met een beperking.

Uitslagen

De drie verschillende loopwedstrijden startten bij zonsondergang op de zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers, waar ook de aankomst lag. Daar kwam Maité Maes (Hermes Club Oostende) als eerste over de eindmeet in de halve marathon bij de vrouwen in 1u24’24”. Eva Jonckheere en Jana Janssens werden respectievelijk tweede en derde. De winst bij de mannen op de langste afstand was voor Jonas Vervaecke. Hij finishte in 1u11’14” en had meer dan een minuut voorsprong op Andy Riemaeker en Nico Van Der Hauwaert.

De winst over een afstand van 14 kilometer was bij de mannen voor Bjorn Verpoorte. De atleet uit Lombardsijde liep gemiddeld bijna één kilometer sneller dan Cedric Schraepen die tweede werd. Mattijs D’hoedt werd derde. Charlotte Van Laethem uit het naburige Zandvoorde won de 14 kilometer bij de dames, zij het aan een verschroeiend tempo. Ze finishte met liefst vier en een halve minuut voorsprong op Annelies Demuynck. Els Landuyt werd derde.

De winst op de 7 kilometer bij de mannen was voor Reinbert Van Acker, voor Ewout Vandorpe en Glenn Debruyne. Eva Soetemans, eindlaureate bij de masters in het voorbije Loopcriterium van de Kust, toonde zich het snelst bij de vrouwen. Zij won voor Eline Brissinck en Nouchka Willems. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier