Organisatoren Dreef-festival Tielt houden ludieke actie

De organisatoren van het Dreef-festival zorgden al meteen voor een originele foto. © WM
Redactie KW

Geen Tieltse Europafeesten zonder festival in de Patersdreef. Normaal had het net zoals op zoveel plaatsen in Tielt vanavond gezellig druk moeten zijn in de Patersdreef. Maar net als de Europafeesten werd ook het Dreef-festival geannuleerd door de geldende coronamaatregelen.

Iets waar de organisatoren van het festival het bijzonder moeilijk mee hadden. Het organiseren en uitbaten van de gezelligste festivalstraat van Tielt zit hen zo in het bloed dat ze dit jaar toch met een ludieke actie naar buiten wilden komen. De festivalgrasmat ligt er groener bij dan ooit te voren en ook de security garandeerde dat het terrein dit jaar perfect afgesloten is, zodat de publieksstroom op elk moment goed controleerbaar is. Omdat een festival echter pas volledig af is als er een Dixi Toilet op de weide staat, werd hiervoor sponsor Vabo-rent gecontacteerd die het blauwe toilet onmiddellijk heel de zomerperiode ter beschikking stelde van de organisatie.

De organisatoren van het Dreef-festival zullen vrijdag en zaterdag trouw het festivalterrein bemannen om ook dit jaar toch een klein beetje dat festivalgevoel warm te houden. In de loop van maandagavond zal de grond weer afgestaan worden als parkeergelegenheid en zal de Dixi een Tieltse tournee maken.

Over wat de plannen zijn en hoe de reis van het blauw-witte toilet exact zal verlopen, wou men momenteel nog niets kwijt, maar als het aan de creativiteit van de organisatoren afhangt, belooft hier nog wel een mooi verhaal uit te volgen. Zelf even je steun betuigen aan het Dreef-festival en zijn organisatoren kan nog tot maandagavond in de Patersdreef in Tielt. (WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier