Oranje Beernem pakt uit met ‘Soirée Orangee’

Elke twee weken staan 23 monitoren klaar voor een hondertal kinderen met en zonder een beperking © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Naar jaarlijkse traditie organiseert Oranje Beernem op zaterdag 2 maart in zaal de Boest aan sportpark Drogenbrood een fuif. Dit jaar is het evenement in ‘neon’-thema en werd de fuif ‘Soirée Orangee’ gedoopt. “Hiermee zamelen we geld in om op kamp te gaan”, vertelt hoofdleiding Anoushka Pieters.

De jaarlijkse fuif van Oranje wordt al heel lang georganiseerd. Elke twee weken staan 23 monitoren klaar voor een honderdtal kinderen met en zonder een beperking. “Dat doen we met heel veel plezier. Aan de Beukendreef in Beernem hebben we elke week een leuke zaterdagmiddag voor kinderen vanaf vijf jaar. De oudste leeftijdsgroep bestaat uit leerlingen van het vijfde middelbaar”, vertelt Anoushka Pieters.

Elk jaar gaat de vereniging op kamp. Om de prijs van die trip te drukken, zamelen de monitoren het hele jaar door geld in. “Dit jaar trekken we naar Poperinge van 4 tot en met 11 juli. Meestal gaan zo’n 80 kinderen en 30 monitoren mee. We kiezen ook elk jaar een thema uit en meestal vliegt die week vol amusement voorbij.”

Neon

“Naast de fuif op zaterdag 2 maart organiseren we ook een spaghettiavond. Bovendien maken we elk jaar een leuke video van onze kampweek, die we aan iedereen tonen tijdens een ander evenement”, gaat de monitor voort.

Soirée Orangee staat dit jaar in het thema van neonlichten. “Dat thema zal overal in verwerkt zitten. Bovendien zorgen we voor een leuke line-up aan dj’s. Enkele bevriende jongeren zullen plaatjes draaien, net als een aantal bekendere namen uit de streek. We zorgen ook voor een aantal drankjes die passen in het thema. Voorts zal er zeker een happy hour zijn. Kortom, we mikken op een avond vol ambiance en leuke muziek”, besluit Anoushka Pieters.

Tickets zijn te koop via Facebook en bij de monitoren. Aan de kassa kost een ticket 7 euro, in voorverkoop betaal je 5 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier