"Momenteel geldt onder andere dat alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang, verboden zijn", klinkt het in de open brief. "Het gaat om een uitdrukkelijk verbod en dit houdt in dat sportclubs en andere sportorganisaties, maar ook individuele burgers geen sportactiviteiten meer mogen organiseren of faciliteren. Het betekent echter niet dat mensen niet meer mogen bewegen of sporten. De Nationale Veiligheidsraad geeft aan dat fysieke activiteit, individueel of met een huisgenoot of vriend(in), toegelaten en zelfs aanbevolen wordt."

10 praktische richtlijnen

Heel wat sporters en bekende Vlamingen schaarden zich achter het initiatief. Ze kwamen op de proppen met tien praktische richtlijnen tijdens het sporten. Als je nu pas begint met sporten of bewegen, bouw dan heel langzaam op", is de eerste richtlijn. Beweeg, train of sport, maar doe het kalm aan: niet intensief en niet te lang aan één stuk. Doe je normaal duurinspanningen, kies dan nu voor intervalactiviteiten. Oefen wanneer het kan in de open lucht. Binnen sporten of bewegen is nog altijd veel beter dan niet bewegen. Sport nu bij voorkeur in je eentje (of beperk je tot je huisgenoten of 1 niet-huisgenoot).

Kom je tijdens het sporten in de buurt van anderen, hou dan 1,5 meter afstand. Doe niets samen in de marge van je sportactiviteit: niet samen met de auto naar de sportactiviteit, niet samen omkleden, etc. Raak alleen je eigen materiaal aan: gebruik je eigen drinkbus en handdoek, en ook alleen persoonlijk sportmateriaal. Sport niet als je ziek bent, ook niet individueel. Onthoud ook dat je na koorts niet meteen weer mag sporten, maar nog evenveel dagen moet rusten als dat je koorts hebt gehad. Na bijvoorbeeld drie dagen koorts begin je dus pas op dag zeven weer te sporten."

"Momenteel geldt onder andere dat alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang, verboden zijn", klinkt het in de open brief. "Het gaat om een uitdrukkelijk verbod en dit houdt in dat sportclubs en andere sportorganisaties, maar ook individuele burgers geen sportactiviteiten meer mogen organiseren of faciliteren. Het betekent echter niet dat mensen niet meer mogen bewegen of sporten. De Nationale Veiligheidsraad geeft aan dat fysieke activiteit, individueel of met een huisgenoot of vriend(in), toegelaten en zelfs aanbevolen wordt."Heel wat sporters en bekende Vlamingen schaarden zich achter het initiatief. Ze kwamen op de proppen met tien praktische richtlijnen tijdens het sporten. Als je nu pas begint met sporten of bewegen, bouw dan heel langzaam op", is de eerste richtlijn. Beweeg, train of sport, maar doe het kalm aan: niet intensief en niet te lang aan één stuk. Doe je normaal duurinspanningen, kies dan nu voor intervalactiviteiten. Oefen wanneer het kan in de open lucht. Binnen sporten of bewegen is nog altijd veel beter dan niet bewegen. Sport nu bij voorkeur in je eentje (of beperk je tot je huisgenoten of 1 niet-huisgenoot).Kom je tijdens het sporten in de buurt van anderen, hou dan 1,5 meter afstand. Doe niets samen in de marge van je sportactiviteit: niet samen met de auto naar de sportactiviteit, niet samen omkleden, etc. Raak alleen je eigen materiaal aan: gebruik je eigen drinkbus en handdoek, en ook alleen persoonlijk sportmateriaal. Sport niet als je ziek bent, ook niet individueel. Onthoud ook dat je na koorts niet meteen weer mag sporten, maar nog evenveel dagen moet rusten als dat je koorts hebt gehad. Na bijvoorbeeld drie dagen koorts begin je dus pas op dag zeven weer te sporten."