Opmerkelijk trouwcadeau in Beveren-Leie: 9.700 flesjes en 400 lege bakken

Het koppel kreeg hulp van een kameraad en Korneels ouders om de flesjes op te ruimen. © TLG
Redactie KW

9.700 flesjes en 400 lege bakken. Dat was het huwelijkscadeau voor een pasgetrouwd koppel uit Beveren-Leie. Het hele terras werd volgezet met flesjes en de bakken werden rond het zwembad gestapeld. “Ik zag enkel een burcht van bakken”, zegt de bruidegom.

Een pasgetrouwd koppel uit Zedelgem moest afgelopen weekend meer dan 4.000 bierflesjes en 178 bierbakken opruimen. Een heel karwei, maar klein bier in vergelijking met wat een koppel uit Beveren-Leie datzelfde weekend te verduren kreeg. Daar lieten de vrienden maar liefst 9.700 flesjes en 400 bakken achter. Ze waren wel zo vriendelijk om die buiten in plaats van binnen uit te stallen. “Ik had een vermoeden en had ervoor gezorgd dat het huis hermetisch afgesloten was”, zegt bruidegom Korneel Speleers (39).

Vriendengroep op vinkenslag

De kinesist trouwde zaterdagmorgen met Sara Haerinck (35). De twee hebben al twee kindjes en trokken zaterdagmiddag richting Gent voor het avondfeest. Wat ze echter niet wisten, is dat een vriendengroepje wat verderop op vinkenslag lag.

Van zodra het pasgetrouwde koppel vertrok, kwamen ze met 400 bakken en 9.700 lege flesjes toe. De flesjes werden over de hele oprit en het terras uitgestald. De bakken stapelden ze vakkundig rond het zwembad in de tuin. De vrienden staken er enkele uren werk in.

Korneel Speleers en Sara Haerinck.
Korneel Speleers en Sara Haerinck.© TLG

Toen ze zondagmiddag na het feest allemaal met de bus terug naar huis kwamen, voelde het trouwkoppel nattigheid. “Ze waren allemaal stil na een zwaar feestje. Maar toen we bijna thuis waren, begonnen ze zich weer te roeren. Ze werden natuurlijk enthousiast door de verrassing die ons te wachten stond.”

Tien uur opruimwerk

De aanblik van de duizenden flesjes en honderden bakken maakte het trouwkoppel even moedeloos. Maar algauw zagen ze er de humor wel van in. “Gelukkig konden we nog langs de achterdeur binnen“, zegt Korneel.

De vrienden waren zo vriendelijk om de bakken en flesjes buiten in plaats van binnen uit te stallen.
De vrienden waren zo vriendelijk om de bakken en flesjes buiten in plaats van binnen uit te stallen.© TLG

Het koppel kreeg hulp van een kameraad en Korneels ouders om de flesjes op te ruimen. “Ze zijn er tien uur mee bezig geweest. En ze zijn zo vriendelijk geweest om ze ook nog te gaan inruilen in de supermarkt. Bedankt aan hen dus. Maar ook bedankt aan de kameraden (lacht).”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier