Opendeurdag bij CAP Gistel: “We mikken juist niet op de grote massa”

De broers Dieter en Glenn Vlamynck. © JLO
Redactie KW

In en rond Gistel is de CAP sinds enkele jaren meer dan een begrip. De afkorting CAP staat voor Complete Athletic Program geleid door de broers Glenn en Dieter Vlamynck. Ex-profbasketter Glenn Vlamynck leidt de CAP-afdeling in Gistel. Broer Dieter heeft zijn eigen BOOST en is vooral in Knokke actief. “Zoals de naam het meegeeft is onze doelstelling om onze leden vooral een compleet programma aan te bieden. We mikken juist niet op de grote massa. Kleine groepjes met persoonlijke begeleiding is onze grootste troef. Zaterdag houden we van 10u tot 16u opendeurdag en kunnen nieuwsgierigen onze werking zelf uitproberen. Naast onze eigen trainers en hun specifieke trainingsvormen, komt Silvia Kerckhof met een initiatie over voeding.

Sinds een groot jaar bevindt de CAP-afdeling zich in hun nieuwe thuisbasis gelegen aan de Vaartstraat 9 in Gistel. Daar hebben we naast o.a. crosstraining, Mobilty en specifieke basket en golftraining ook een gediplomeerde masseur in dienst. Cristof Machtelincks neemt deze taak op zich. Hij combineert zijn job als opvoeder in de Ibisschool sinds enkele jaren met verschillende opleidingen. Op vlak van massages is hij ondertussen heel polyvalent.

“Toen mijn mama zwaar ziek werd, wilde ik zoveel mogelijk voor haar terugdoen. Zo ben ik in het vak als masseur gerold. Het begon bij de meest gekende relaxatie massage. Ondertussen ben ik ook al gespecialiseerd in de technieken van sportmassage, kindermassage en afslankingsmassages. Ook cupping tegen nekpijn en hoofdpijn zit in mijn aanbod. Ik blijf me vooral verder ontwikkelen en heb me reeds ingeschreven voor het Wereldkampioenschap dat eind Juni 2024 in het Deense Copenhagen plaatsvindt. Verder doe ik aan vrijwilligerswerk in Villa VIP te Bredene. De dankbaarheid die ik van dit specifiek publiek terugkrijg is enorm. Als tipje van de sluier voeg ik er nog aan toe dat massage op het strand zoals aan de Spaanse Costa’s ook op mijn bucketlist te vinden is. Hopelijk kan ik de verschillende gemeenten overtuigen om de nodige concessie binnen te rijven”, aldus Machtelinckx. (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier