Op initiatief van 24-jarige Victor werft sportevent Ride for Mike fondsen voor hersenkankeronderzoek

De organisatoren Chendo Dhoop, Elisa Naessens, Henri Peirs en Victor Desmet tijdens een infosessie van CRIG © gf
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Vorige zomer overleed Mike Naessens aan een hersentumor. “Als vriend van mijn ouders kende ik hem al mijn hele leven. Na mijn laatste bezoek voor zijn euthanasie wou ik iets organiseren ter ere van hem”, vertelt Kortrijkse Victor Desmet (24). Met drie vrienden organiseert hij op zaterdag 17 augustus in Berchem-Kluisbergen sportevenement Ride for Mike.

Ride for Mike heeft als doel mensen samen te brengen, dierbare herinneringen over Mike Naessens op te halen en fondsen te werven voor het hersenkankeronderzoek van Cancer Research Institute Ghent (CRIG). Het evenement start zaterdag 17 augustus vanaf 13 uur in de parochiezaal op Kloosterstraat 35 te Kluisbergen.

“Fiets de uitdagende Oude Kwaremont op tijdens lokale rondes van 37 kilometer of loop/wandel mee in een lokaal circuit van 7 of 12 kilometer. Per deelnemer vragen we 15 euro te storten naar BE84 3632 4338 4659. Deze opbrengsten zullen integraal worden doorgestort naar het CRIG”, vertelt Victor Desmet die samen met Elisa Naessens (22, de dochter van Mike), haar partner Chendo Dhoop (22) en vriend Henri Peirs (22) het sportevenement organiseert.

Mike Naessens overleed vorig jaar op 19 augustus
Mike Naessens overleed vorig jaar op 19 augustus © gf

Mike Naessens kreeg vorig jaar rond de kerstperiode zijn diagnose: glioblastoom type 2. Een heel agressieve hersentumor zonder overlevingskans. Hij overleed enkele maanden later op 19 augustus. “Mike was een levensgenieter, goedlachs. Je was er altijd welkom. Hij beschouwde me niet als ‘zoon van’, maar een vriend. Op zijn begrafenis waren er meer dan 500 mensen. Hij vroeg om geen bloemen te geven, maar het geld te doneren aan CRIG zodat zij er verder iets mee kunnen doen. Alleen dan al werd er meer dan 5.000 euro ingezameld”, vertelt Victor.

De vier jonge organisatoren hebben geen streefbedrag voor ogen, maar willen vooral mensen samen te brengen. “Zoals Mike dat ook deed. Samen genieten van het leven. Het basecamp bevindt zich in Berchem centrum en wordt het hart van ons evenement. Hier geniet je van een heerlijke hotdog en drankje. Een dj zorgt voor achtergrondmuziek.”

Meer informatie en inschrijvingen op www.rideformike.be.