Oostkampse Omnikampen sluiten succesvol seizoen af

De laatste omnisportgroepen verzamelen in De Valkaart voor het afscheid in gezelschap van de organisatoren, de monitoren en de schepenen Vande Caveye en Roelof. © PH
Redactie KW

Het einde van de Oostkampse Omnikampen luidt het begin van het nieuwe schooljaar in. Maar dat gaat niet zonder een gezamenlijk afscheid met de laatste groepen door de organisatoren Nicolas en Olivier Stael die dit concept reeds 24 jaar opzetten en nieuwkomers in het bestuur Frederik Duyck en Jonathan Stael.

Zij hebben de voorbije zomervakantie zo’n 1000 kinderen van 3 tot 12 jaar verwend met sport- en creakampen. Naast een foto en een kleine attentie voor de kinderen werden de monitoren, over de hele periode in het totaal ruim veertig, met een daverend applaus bedankt.

“Nieuw dit jaar was ‘Golf en co-challenge’. Dat werd alvast enthousiast onthaald bij de inschrijvingen”, vertelt Olivier Stael. “Noodgedwongen moesten we ook uitkijken naar een alternatief voor het zwemmen omwille van het Valkaartzwembad dat nog tot eind september gesloten blijft. Voor de kleuters startten we daarom ‘fietsen en fietsvaardigheid’. De kinderen van het lagere moesten een nieuwe keuze maken uit het aanbod van 14 sporten. Ook tijdens de herfstvakantie kunnen zowel kleuters als omnisporters van de lagere school weer bij ons terecht voor een superleuke mix van sport (zwemmen, balsporten en cultuur (crea, dans, toneel, …).

Info: www.ook.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier