Oostendse Yvonne Liseune viert honderdste verjaardag

Yvonne Liseune liet zich de aandacht op haar verjaardagsfeest welgevallen. © BVO
Redactie KW

Hoewel Yvonne Liseune al op zaterdag 26 augustus haar honderdste verjaardag vierde, zette het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth de nieuwe eeuwelinge haar vandaag maandag opnieuw in de schijnwerpers.

Yvonne is afkomstig uit de Oostendse wijk Konterdam, waar ze opgroeide in de Keramiekstraat. Haar vader Florimont maakte in haar jeugdjaren furore als tegelzetter bij het toen erg bekende familiebedrijf Liseune. De eeuwelinge trouwde niet, maar had via haar beroep als leerkracht wel veel contact met kinderen. Ze gaf wetenschapsvakken en wiskunde in de Ecole Moyenne in de Hendrik Serruyslaan. Deze school heet nu het Koninklijk Atheneum Centrum. Yvonne maakte veel groepsreizen binnen Europa met de Vlaamse Automobilistenbond (VAB).

Met haar zussen trok ze er soms op uit naar Benidorm. Als vogelliefhebster was Yvonne lid van de Wielewaal. Tot vier jaar geleden woonde ze in de Vindictivelaan, met zicht op de Mercator. Na een heupoperatie herstelde ze onvoldoende, waardoor zelfstandig wonen onmogelijk werd. Daardoor kwam ze in 2013 wonen in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in de Zwaluwenstraat op de wijk Westerkwartier. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier