Oostendse UiTPAS-houders schenken 400 filmtickets aan sociale partners

De filmtickets worden overhandigd aan verschillende sociale partners die zich dagelijks inzetten voor kwetsbare jongeren. © stad Oostende
Redactie KW

De stad Oostende organiseerde voor de vierde keer een UiTPAS-omruilactie voor het goede doel. UiTPAS Oostende is dé vrijetijdspas waarmee je voordelig aan vrijetijdsactiviteiten deelneemt. Houders van een UiTPAS werden opgeroepen om 10 UiTPAS-punten te doneren. Per 10 punten werd een filmticket geschonken aan een kind of jongere uit een kwetsbare thuissituatie. Er werden 4.000 punten gedoneerd door 215 gulle pashouders, wat zich vertaalt in 400 filmtickets.

De filmtickets worden overhandigd aan verschillende sociale partners die zich dagelijks inzetten voor kwetsbare jongeren: De Katrol, FMDO, Jeugdhuis De Takel, Arktos, Habbekrats, Samen DiVers, SAAMO en CKG Kapoentje. Zij zullen de kinderen en jongeren binnenkort een onvergetelijke filmnamiddag kunnen bezorgen.

Het is ondertussen het vierde jaar dat de Stad een UiTPAS- omruilactie organiseert voor het goede doel. Elke editie groeit de bereidheid van pashouders om meer te schenken en worden er meer punten omgeruild. Deze acties zijn een uitstekende manier om de pashoudes te betrekken bij de partners die werken met kwetsbare groepen.

Krachtig instrument

“Deze actie toont aan dat UiTPAS niet enkel rechtsreeks voordelen biedt voor pashouders, maar ook uitstekend kan ingezet worden om goede doelen te steunen. UiTPAS blijft een krachtig instrument om drempels voor vrijetijdsactiviteiten te verlagen”, stelt schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert.

UiTPAS Oostende is dé vrijetijdspas waarmee je voordelig aan vrijetijdsactiviteiten deelneemt. Je spaart punten bij meer dan 150 vrijetijdsaanbieders in Oostende. De gespaarde punten kan je omruilen voor mooie voordelen zoals tickets, kortingen, een drankje of gadgets. Voor wie het financieel moeilijk heeft, is er een UiTPAS met kansentarief die 80% korting biedt op vrijetijdsactiviteiten.

Makkelijker sparen en ruilen

Recent kreeg de UiTPAS-app een update waardoor het een stuk makkelijker is om UiTPAS als gezin te gebruiken. De UiTPAS van je gezinsleden zitten samen in de app. De fysieke kaart hoef je niet meer op zak te hebben.

Je spaart meteen punten voor de gezinsleden die deelnemen aan een activiteit. Ook onlinevoordelen kan je meteen in de app omruilen. Download de UiTPAS-app gratis via de app-store of via uitpas.be/app.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier