Oostendse Flemish Reds vieren de titel van Liverpool

© foto JRO
Redactie KW

Liverpool werd gisterenavond kampioen van Engeland, voor het eerst in 30 jaar. Oostendenaar Christophe Cogghe droomt al 30 jaar van de titel in de Premier League met zijn Liverpool. Christophe is voorzitter van de enige Vlaamse fanclub van de Engelse voetbalclub.

Liverpool ontpopte zich vanaf de start van het voetbalseizoen tot de absolute titelfavoriet. Alleen Manchester City leek de ‘Reds’ iets in de weg te kunnen leggen. Liverpool won woensdagavond al met 4-0 van Crystal Palace. Bij verlies van Manchester City op het veld van Chelsea konden de Reds kampioen worden. Chelsea won nipt met 2-1 en Liverpool pakte hun 19de landstitel. Het telt nu 23 punten meer dan eerste achtervolger Manchester City en kan mathematisch niet meer ingehaald worden.

Begin 2007 staken een aantal fanatieke Vlaamse supporters van Liverpool de koppen samen en richtten zo de Vlaamse fanclub van de Engelse voetbalclub op. Aan het roer de 47-jarige Oostendenaar Christophe Cogghe, supporter in hart en nieren. De Flemish Reds zijn erkend als supportersclub door Liverpool FC. “30 jaar hebben we hier op gewacht”, glundert Christophe. “30 jaar zonder titel is veel te lang voor een ploeg als Liverpool. Enkele keren was het net niet, maar dit seizoen overtreft alle mindere seizoenen.”

Een groot kampioenenfeest zit er door corona echter niet in. “In de huidige omstandigheden zal het eerder een heel klein feestje worden”, gaat Christophe verder. “Voor echte voetbalfans die een titel te vieren hebben is dat onvoldoende. In plaats van een groot feest zullen er in heel wat supportercafés kleine feestjes gehouden worden. Volgende week trekken we met een beperkte kring trouwens naar Nederland, waar we ook rustig de titel zullen vieren.”

“Hoewel het telkens om die kleine feestjes gaat, kan ik wel stellen dat we wel al uitbundig zullen gevierd hebben tegen de tijd dat we naar Liverpool kunnen. In principe zouden we nu daar geweest zijn om de titel te vieren. Daar, in Liverpool, ligt ons hart. Onze stamcafés zijn daar en we kennen daar iedereen. Sowieso komt er nog een kampioenenviering, de vraag is alleen: wanneer? Maar we laten het voorlopig niet aan ons hart komen en vieren nu in beperkte kring de titel in Oostende.” (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier