Oostendse bakkerij Vanheste bedient klanten achter plexiglas

Evelynn Bloemen (rechts) van bakkerij Vanheste, waar de klanten nu worden bediend van achter plexiglas. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

Bakkerij Vanheste in Oostende bedacht een creatieve oplossing om ook in coronatijden veilig aan het werk te blijven. De klanten worden er bediend van achter plexiglas.

“We zagen op de Facebookgroep ‘Bakkers voor bakkers’ een collega in het binnenland die zo’n constructie had gemaakt”, vertelt Evelynn Bloemen, de echtgenote van warme bakker Dirk Vanheste uit de Torhoutsesteenweg in Oostende. “Onze dochter Laura (22), die nog studeert, maar nu thuis zit, wou ook wel zoiets maken voor ons.”

“Ze ging naar de Hubo en kocht er een stuk plexiglas en twee grote hoekprofielen. We hadden nog enkele houten latten liggen en zo maakte ze ons loket voor ons. Mooi van haar, nu ze toch wat meer tijd heeft. Het heeft ons amper 50 euro gekost en we zitten nu toch veilig achter glas.”

“Daarnaast werken we met plaklint op de vloer om de klanten op een afstand van elkaar te houden, waarschuwingen aan de deur en desinfecterend materiaal voor wie het wil. En veel klanten gebruiken het, gelukkig. Er mogen ook maar vier klanten tegelijk in de winkel zijn”, aldus Evelynn.

“Drukker dan anders”

“De reacties zijn heel positief. We hebben hier toch nauw contact met een paar 100 klanten per dag. We zien ook dat de mensen meer kopen. Hier is het zeker niet rustiger, zelfs iets drukker. Veel mensen nemen een brood mee voor buren of andere mensen, die anders geen klant zijn. Er zijn er ook die de supermarkten mijden en meer naar kleinhandelaars gaan.”

“Hier draait het zeker niet minder. Maar dat zal ook maar duren tot we verplicht moeten sluiten of tot wijzelf of ons personeel ziek worden en in quarantaine moeten”, is Evelynn realistisch. “We mogen zelf niemand besmetten. We blijven in elk geval extra voorzichtig.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier