Oostende krijgt nieuwe straatnaamborden

Schepen Jean Vandecasteele met een nieuw straatnaambordje. © FRO
Redactie KW

Donderdagmiddag werd het eerste nieuwe straatnaambord opgehangen op de hoek van de Kapellestraat in Oostende.

De nieuwe straatnaamborden – de oude hingen er pas vier jaar – zijn volledig in de nieuwe huisstijl van Oostende, een ontwerp van het extern bureau Karakters. De straatnaamborden in het centrum krijgen een blauwe achtergrond met witte letters. In de wijken zijn de borden wit met blauwe letters. De borden werden volledig in het eigen Grafisch Atelier gemaakt. Ze worden opgehangen door de dienst Openbaar Domein.

Het ophangen zal in fases gebeuren. Er wordt gestart in het centrum en in elke wijk worden enkele nieuwe borden opgehangen. Daarna komen de andere straten aan bod tot alle borden vervangen zijn.

Loterij

Nieuw is dat de oude straatnaamborden gespaard worden en later verloot zullen worden onder de bewoners. Wie interesse heeft om zo’n straatnaambord te winnen, kan naam en adres opgeven bij de dienst Openbaar Domein.

In het verlengde van de nieuwe huisstijl krijgen ook alle stadsgebouwen een nieuwe uniforme signalisatie. Op die manier zijn de stadsgebouwen onmiddellijk herkenbaar. Dit project kadert in het bredere beeldkwaliteitsplan voor de stad.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier