Oostende Awards keren terug met nieuwe categorie en nieuwe chef

© Economisch Huis
Dany Van Loo

Na het succes van vorig jaar komen de Oostende Awards terug. Op maandag 16 september vindt de awardshow plaats in Kursaal Oostende. Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar favoriete Oostendse onderneming nomineren in één van de zes categorieën. Deze editie krijgt ook de Werkgever van het Jaar een award.

Tijdens de vorige editie in het gezelschap van bijna zeshonderd aanwezigen en gastheer Xavier Taveirne namen vijf Oostendse ondernemingen Proviron, Les Cabanes d’Ostende, Cultuurcafé De Grote Post, Bakkerij Decock en Exail en Oostendse ondernemer van het jaar Sylvie Becaus hun award in ontvangst. Wie hen opvolgt, bepaalt het publiek mee. Tot en met 26 mei kan iedereen een favoriete onderneming nomineren in één van de categorieën. “Niet alleen de signatuur krijgt een andere invulling, ook aan de categorieën van de Awards werd gesleuteld”, legt Filip Roelandt, algemeen directeur van het Ecnomisch Huis Oostende (EHO) uit. “Vijf van de zes categorieën blijven hetzelfde: Bedrijf van het jaar, Mooiste renovatie en nieuwbouw, Starter van het jaar, Horecazaak van het jaar en Handelaar van het jaar. Daarnaast is er een nieuwe zesde categorie: Werkgever van het jaar.”

“We willen daarmee de aandacht vestigen op werkgevers die uitblinken in het creëren van een positieve werkomgeving en daarom zorgden we voor een nieuwe categorie Werkgever van het jaar”, vult Hierbij zal vooral gekeken worden naar innovatie op gebied van HR, talentontwikkeling en loopbaantrajecten, werkplekcultuur, inclusie binnen de organisatie en diversiteit”, vult EHO-voorzitter Charlotte Verkeyn aan. “De jury is samengesteld uit experten van buiten Oostende, deskundig in één of meerdere disciplines waarvoor de awards worden uitgereikt.”

Galadiner

Vorig jaar gaf North-Sea Chef Michiel Rabaey (Storm) met zijn signatuur vorm en smaak aan het exclusieve galadiner tijdens de uitreiking. Dit jaar zal Vida Acquaro van Ristorante Marina in de potten roeren. Filip Roelandt: “We willen elk jaar een nieuwe signatuur geven aan het galadiner en telkens samenwerken met een andere Oostendse chef. Michiel heeft tijdens de vorige editie alvast de toon fantastisch gezet! Hij zorgde op culinair vlak voor een topavond voor de ondernemers. Dit jaar zal Vida Acquaro van Ristorante Marina dus met veel enthousiasme het galadiner verzorgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier