Ontwerpfase herinrichting markt binnenkort van start

John Mahieu en Steven Soens van café Ons Huis. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
John Mahieu en Steven Soens van café Ons Huis. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Nadat alle bewoners via het participatieplatform ‘Ichtegem Inspireert’ hun ideeën en opmerkingen kwijt konden over de herinrichting van de markt van Ichtegem, werden vier verschillende doelgroepen uitgenodigd voor een digitaal participatiemoment.

Zo kwamen achtereenvolgens de handelaars, de verenigingen, de omwonenden en alle inwoners van Groot-Ichtegem aan bod. “Die vier participatiemomenten zijn in een aangename en uiterst constructieve sfeer verlopen en leverden ook enkele bijkomende ideeën op”, aldus schepen Magali Segers.

Compromis

“De consultatiefase is nu afgesloten en een nog aan te duiden studiebureau zal nu op de tekentafel enkele voorstellen moeten uitwerken. Die schetsen worden vanaf 1 juli openbaar gemaakt en aan de bevolking voorgesteld. De bevolking kan dan de verschillende ontwerpen beoordelen. Natuurlijk is het zo dat de verenigingen het accent leggen op beleving, terwijl handelaars vooral de nadruk leggen op voldoende parkeerruimte. Maar ik denk dat er voldoende ruimte is om een voor iedereen aanvaardbaar compromis uit te werken.”

De bevolking kan de verschillende ontwerpen beoordelen

Een van de rechtstreeks bij de herinrichting van de markt betrokken omwonenden zijn de uitbaters van café Ons Huis, Steven Soens en John Mahieu. Zij hebben dan wel een mening over de herinrichting van de markt, maar namen niet actief deel aan het inspraakmoment.

Verkeerssituatie

“Wij wonen hier nog niet zo heel lang”, vertelt Steven. “We openden het café in september 2019 en moesten nadien bijna een jaar sluiten, voor de intussen welgekende reden. We vinden dan ook dat we hier nog niet lang genoeg wonen om inspraak te mogen verwachten. Maar natuurlijk bekijken we het vanuit het standpunt van onze zaak en hopen we dat er toch nog gedacht wordt aan parkeerplaats voor onze klanten.”

“Maar dat is iets wat onze collega-handelaars ongetwijfeld ook wel zullen aangehaald hebben. Wat de verkeerssituatie betreft, zitten we met het kruispunt vlak voor ons terras, met een dubbel gevoel. Al bij al gebeuren er bijna geen ongevallen, maar toch passeren zware voertuigen dicht bij onze tafels en stoelen.” (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier