Ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel ingehuldigd: “Modern en functioneel, én toegankelijk voor iedereen”

Ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg werd volledig gerestyled. © MIWI
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

Met een feestelijke receptie werd het gerenoveerde ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel voor open verklaard. Het ontmoetingscentrum voldeed niet meer aan de hedendaagse normen en was aan renovatie toe. De werken startten in mei 2023 en zullen dit najaar definitief afgerond zijn.

“Bijna 600 inwoners houden deze kern levendig en dat hebben wij als bestuur de voorbije periode gemerkt”, vertelt burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V). “Middelburg is op verschillende vlakken een heel geëngageerde gemeenschap. Het verenigingsleven bruist, we hebben hier een enorm enthousiast schoolteam en er worden rond verschillende thema’s tal van activiteiten georganiseerd. Als gemeentebestuur willen we deze bruisende gemeenschap in alle mogelijke vormen ondersteunen. Daarom hebben we hier de laatste twee jaar dan ook enorm geïnvesteerd. Dit project is daar een heel mooi voorbeeld van. Er werd maar liefst meer dan 900.000 euro geïnvesteerd in dit ontmoetingscentrum.”

“Voor ons als bestuur is het van groot belang dat verenigingen gebruik kunnen maken van een ontmoetingsplaats die niet alleen modern en functioneel is, maar ook een aangename en veilige omgeving biedt. Daarom hebben we de zaal voorzien van een nieuwe, mooie inkomhal en reikt het plafond van de zaal tot in de nok van het dak. Met de plaatsing van enkele dakramen creëerden we een lichtrijke ruimte met directe toegang tot de ingerichte tuin met terras. Tijdens de renovatie hadden we daarnaast ook veel aandacht voor de toegankelijkheid van het gebouw. Om ervoor te zorgen dat het gebouw voor iedereen, ongeacht de fysieke mogelijkheden, toegankelijk is, hebben we diverse aanpassingen doorgevoerd”, klinkt het.

Laadpalen

“Bovendien hebben we alle oude technieken vervangen door nieuwe, milieuvriendelijke installaties. We hadden aandacht voor geluidsisolatie en zorgden overal voor nieuwe beglazing. Verder is er onder meer een nieuw sanitair blok met openbare toiletten, werd de parking vernieuwd, is er een overdekte fietsenstalling en binnenkort komen er ook laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen”, aldus de burgemeester.

“Maar ook op andere domeinen is er in Middelburg heel wat aan het bewegen. Zo openden we hier onlangs samen met de erfgoedcel van de Provincie Oost-Vlaanderen ook een kasteelsite, een nieuwe ontmoetingsplek en trekpleister voor bezoekers, maar vooral een troef voor Middelburg”, klinkt het enthousiast.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier