Ontdek de genomineerden voor de Architectuurprijs in Roeselare tijdens fietstocht

© Stefaan Beel
Redactie KW

Voor het eerst reikt de stad Roeselare een Architectuurprijs uit. In twee categorieën werden tien projecten genomineerd. Stemmen op jouw favoriet kan nog tot en met 10 juni, 18 juni zullen de winnaars bekend zijn.

Twee maanden geleden lanceerde de Stad Roeselare voor het eerst een Architectuurprijs, een initiatief om nieuwe uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de kijker te zetten. Zowel kleine interventies zoals woningen, als grootschalige ingrepen zoals dakserre Agrotopia, zijn een verrijking van Roeselare. Met de prijs wil de stad duurzame ontwikkeling en stadsinnovatie stimuleren.

Een jury selecteerde op basis van de ingediende dossiers voor elk van beide categorieën tien genomineerden. Zij maken nu kans op enerzijds de juryprijs, waarbij de winnaar gekozen wordt door een expertenjury, en anderzijds de publieksprijs.

Wie de projecten eerst wil zien alvorens te stemmen, kan deelnemen aan Fiets de stad , een uitgestippelde fietsroute van zestien kilometer in het stadscentrum langs nieuwe projecten. deze vindt plaats op zondag 26 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier