Wordt ‘Lage Kouter’ bouwschool van het jaar?

Op de foto zien we Mano Leclerq, Kjell Vanacker, Annelies Desseyn, Kelly Roobroeck en Stijn Cuvelier. Het team achter het project.
Redactie KW

Van ruwbouw tot installatietechnieken, elke secundaire school met een bouw- of houtrichting kon afgelopen weken een project indienen voor de Bouwunie-Bouwschoolawards. Een campagne van de Bouwunie om bouwopleidingen te promoten. De Bouwunie selecteerde uit 50 ingediende projecten al 13 kanshebbers. Tiktok-fenomeen Elias Verwilt is peter van de campagne.

Op het socialemediaplatform kan je door zijn video over jouw favoriete project leuk te vinden, ook jouw stem uitbrengen. Op 24 april volgt de grote awardshow waar de Bouwunie de 4 winnaars bekend maakt. Eén van de winnaars mag zich daarop dé bouwschool van het jaar noemen.

De middelbare school ‘Lage Kouter’ in Kortrijk is onder andere genomineerd voor de Bouwunie-Bouwschoolawards in de categorie Ruwbouw. Vijf leerlingen uit verschillende opleidingen bouwden vorig jaar een vuurplaats op Camping Coppens in Zweden, de bekende camping van televisiepersoonlijkheid Staf Coppens. Mano Leclercq is een van de leerlingen die de vuurkorf hielp bouwen. “We zijn trots op ons project. We hebben bewezen dat we echt iets kunnen.”

Doeners

Negen dagen hebben de scholieren nodig gehad om de vuurkorf te bouwen. “Dat we nu ook echt kans maken om te winnen met onze vuurkorf, dat is wel chique.”

Annelies Desseyn is coördinator in de Lage Kouter en nomineerde het project: “We gingen eerst iets kleinschaliger maken, maar de leerlingen hebben het project echt uit zichzelf gemaakt. Ik vond het project de moeite waard om te laten nomineren.” De school biedt buitengewoon onderwijs aan. “Onze leerlingen zijn echt doeners. Het zou fantastisch zijn als onze school op die manier aan de buitenwereld kan tonen wat we allemaal in onze mars hebben.”

Awards

De bouwunie organiseert de Bouwschoolawards om bouwscholen te belonen en om jongeren warm te maken voor de bouwsector:

“Het is belangrijk dat opleidingen zoals ruwbouw in de kijker worden gezet. Een architect is niets zonder bouwvakker. De bouwawards brengen dan ook wel wat aandacht met zich mee. Dat is een positieve tendens.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier