Wijkafdeling Zilvermeeuw Uitkerke houdt afscheidsdrink in basisschool die straks de deuren sluit: “Prachtige jaren gekend”

Tijdens een afscheidsdrink werd nog eens teruggeblikt op de vele mooie herinneringen. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De wijkafdeling van basisschool Zilvermeeuw in Uitkerke gaat straks haar allerlaatste week in. Donderdag werd er tijdens een afscheidsdrink nog eens teruggeblikt op de vele mooie herinneringen.

Vijf jaar geleden al werd de sluiting van het sterk verouderde wijkschooltje aangekondigd, en nu is het dus zover. Eind juni verhuist basisschool Zilvermeeuw haar afdeling in Uitkerke naar de hoofdlocatie in de Groenestraat. Om in schoonheid af te sluiten, werd er geklonken op de vele mooie herinneringen én toekomstperspectieven. “De speciale bijeenkomst was een gelegenheid om samen terug te blikken op de vele prachtige jaren die de wijkafdeling in Uitkerke heeft gekend. Ouders, leerlingen, oud-leerlingen, personeel en buurtbewoners haalden herinneringen op in de school die zoveel generaties heeft gediend. We wilden deze verhuizing niet zomaar laten voorbijgaan”, zegt directeur Birgit Laporte.

Vernieuwde school

De leerlingen van het wijkschooltje kunnen vanaf september terecht op de hoofdlocatie in de Groenestraat. Die kreeg een totale make-over en is zo klaar voor het onderwijs van de toekomst. “Onze vernieuwde school in de Groenestraat biedt ruime, rustgevende lokalen met alle modern comfort en faciliteiten”, aldus nog directeur Birgit Laporte. De site in Uitkerke krijgt een nieuwe bestemming als woongebied.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier