Vorming TIC Rembert biedt nu ook initiatie Portugees aan

Els Verdonck (foto) coördineert samen met Trui Declerck de werking. © JS
Redactie KW

Vorming TIC Rembert is met het nieuwe werkjaar van start gegaan. Volwassenen en jongeren kunnen intekenen op een ruim aanbod van taal- en informaticalessen, net als creatieve, culturele, gastronomische en praktische workshops.

De TIC-werking wordt gecoördineerd door Trui Declerck en Els Verdonck. “Nieuw dit jaar en uniek voor Torhout is de lessenreeks musical voor jongeren”, zegt Els. “Die workshop richt zich tot jongens en meisjes die houden van zingen, dansen en acteren. Alles heeft plaats op het domein van de Scholengroep Sint-Rembert. Er wordt in twee groepen gewerkt: op woensdagnamiddag voor kinderen vanaf het vierde leerjaar en op zaterdagvoormiddag voor jongeren vanaf het derde middelbaar.”

“In ons aanbod taalcursussen is de reeks Portugees voor beginners nieuw. Lesgeefster is de Torhoutse Andreia Pereira van wie de ouders beiden uit Portugal afkomstig zijn. Bij de informatica- en computerworkshops hebben we een sessie over artificiële intelligentie toegevoegd. Verder bieden we onder meer sessies aan over wachtwoord- en bestandsbeheer en een namiddag over gezondheidsapps.”

Koken met (on)kruiden

Voor de creatieve workshops fotografie werkt het TIC vanaf dit cursusjaar samen met Pieter Clicteur uit Oudenburg. Voorts is er opnieuw de gegeerde Studio Wigwam. Dat is een artistiek coaching atelier onder de deskundige leiding van de uit Torhout afkomstige Pieter Nolf. Die workshops zijn zowel voor jongeren als voor volwassenen.

“De workshops wijnproeven zijn uitgebreid met drie avonden over Spaanse wijnen”, vervolgt Els. “Ook is er een ruime keuze vormingsavonden rond zorg en welzijn. Interessant is de (on)kruidenwandeling, met weetjes over stoepplantjes. Aansluitend plannen we een workshop Koken met (on)kruiden.”

(JS)

Het volledige aanbod en de data zijn te vinden via www.vormingticrembert.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier