Verzot op computerspelletjes? Dan moet je deze zomer in Hangar K in Kortrijk zijn!

© gf
© gf
Redactie KW

Hangar K wordt van 12 tot en met 16 juli, telkens van 9 tot 16 uur, een paradijs voor gamers in het vijfde en zesde middelbaar. Junior Argonauts vzw, Digital Art and Entertainment en Hangar K gaan een samenwerking aan om studenten onder te dompelen in de game-industrie.

In samenwerking met experten van de bacheloropleiding DAE (Digital Arts & Entertainment) van Howest maken ze kennis met de gamingmarkt en worden ze begeleid om hun eigen computerspel te ontwerpen. Het wordt dus een uitdagende zomer voor heel wat jongeren.

“Vijf dagen lang dompelen we de jongeren samen met game-ontwerpers onder in de wereld van allerlei software en gereedschap” verduidelijkt de organisatie.

Van begin tot einde

Het programma begint met een brainstorm over het genre game en een workshop over de prijszetting. “We leren hen alles over de kosten van een game en laten ze voeling krijgen met de bedrijfswereld. Daarna mogen ze creatief aan de slag en bedenken ze zelf hun logo, naam en marketingstrategieën. Het wordt een leuke mix van groepswerk en individuele begeleiding” aldus de organisatie.

Om deel te nemen is er geen voorkennis vereist. Iedereen uit de derde graad secundair onderwijs is welkom voor het summercamp . “In totaal duurt de uitdaging vijf dagen. Op het einde van de rit worden ook alle games uitgetest. Het wordt een spannend avontuur” besluiten de organisators.

(TV)

Getriggerd? info@juniorargonauts.be of 0479 358416 (Karolien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier