Steffi (32) start als directrice van lagere school in Watou: “Extra opleiding gevolgd”

Steffi Seghers: “Mijn juf in het zesde leerjaar was mijn grote voorbeeld.” © MICHAEL DEPESTELE
Carmen Boeraeve
Carmen Boeraeve Medewerker KW

Ook voor Steffi Seghers betekent 1 september de start van een nieuw schoolavontuur. Zij start als directrice van de lagere school van Watou en volgt zo Jan Vandendriessche op.

Steffi Seghers is 32 jaar, woont in Poperinge en is de mama van Auke (8) en Imke (5). Voor Steffi was het al heel lang duidelijk dat ze in het onderwijs wilde werken. “Mijn grote voorbeeld was mijn juf van het zesde leerjaar. Door haar wist ik al vrij vroeg dat ik voor de klas wilde staan. Ik volgde de bachelor lager onderwijs aan het toenmalige KHBO in Brugge en behaalde in 2011 mijn diploma. Drie jaar geleden startte ik nog een bijkomende opleiding voor directies, die ik nu heb afgerond. Dat was niet toevallig gekozen, want de zin om directeur te worden was er wel. Ik heb ook altijd al een grote interesse gehad in onderwijs in het algemeen.”

Vervanging in Watou

“Na het afstuderen deed ik heel diverse werkervaring op, van het buitengewoon onderwijs tot het internaat. Sinds 2014 werk ik voor de scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Regio Poperinge. Vanaf 2015 had ik een vaste plaats in het lerarenteam van de Sint-Benedictusschool. Ik heb er een paar jaar als team teacher gewerkt en vorig schooljaar was ik klastitularis van het zesde leerjaar.”

“Ik heb altijd al een grote interesse gehad in onderwijs in het algemeen”

“Ik hoorde al in april dat ik Jan Vandendriessche mag opvolgen in Watou, dus ik had gelukkig wel wat tijd om deze nieuwe uitdaging voor te bereiden. Ik heb vroeger al enkele korte vervangingen in Watou gedaan en vorig schooljaar heb ik enkele ouderraden en personeelsvergaderingen bijgewoond. Uiteraard heb ik ook al verschillende overlegmomenten gehad met Jan. Hij blijft sowieso in de school werken: Jan gaat weer voor de klas staan en neemt ook de rol van zorgcoördinator op zich. Ik kan dus nog steeds bij hem terecht met eventuele vragen.”

Nest-project

“Ik kijk enorm uit naar 1 september, want dan krijg ik de kans om de leerlingen te leren kennen. Ik hoop er in elk geval met het hechte team dat er momenteel is een topschooljaar van te maken. Dit jaar starten we alvast met iets nieuws: het NEST-project, dat al in een aantal andere scholen bestaat. Met NEST wordt gewerkt aan de groepsverbondenheid van de klas en de school door middel van mentoren en aanvangsbegeleiders. Ik draag het project een heel warm hart toe en sta dan ook te popelen om het te helpen uitwerken in Watou. Daarnaast staan er nog een aantal speciale activiteiten op de planning, zoals het feest van onze scholengemeenschap, dat we met alle scholen vieren. Ook de jaarlijkse winterbarbecue half november is iets waar ik heel erg naar uitkijk. Maar laten we er nu eerst maar voor zorgen dat 1 september vlot verloopt.”