Twee nieuwe studierichtingen voor SIGO, ook directieteam krijgt nieuwe samenstelling

Koen Neuvroen (directeur afdeling Eernegem), Inge Claeys (kwaliteitscoördinator), directeur Ilse Bouchez, Mike Hoorelbeke (adjunct-directeur) en Paul Mortier (uittredend adjunct-directeur).© (Foto BB)
Koen Neuvroen (directeur afdeling Eernegem), Inge Claeys (kwaliteitscoördinator), directeur Ilse Bouchez, Mike Hoorelbeke (adjunct-directeur) en Paul Mortier (uittredend adjunct-directeur).© (Foto BB)
Redactie KW

Het Sint-Godelievecollege (SIGO) in Gistel heeft twee nieuwe studierichtingen toegevoegd aan het gamma. Het gaat om ‘Maatschappij- en welzijnswetenschappen’ enerzijds en ‘Maatschappij en welzijn’ anderzijds. Beide richtingen, de ene met een theoretische en de andere met meer een praktische insteek, zijn te volgen vanaf de tweede graad. “Er is steeds meer vraag naar deze studiedomeinen. We willen daarop inspelen en ons aanbod afstemmen op een veranderende maatschappij met brede waaier aan talenten”, zegt schooldirecteur Ilse Bouchez.

De richting ‘Maatschappij- en welzijnswetenschapen’ is op maat van leerlingen die interesse hebben voor de mens en de samenleving. De focus ligt op de domeinen psychologie, opvoedkunde, filosofie en meer. Wie in deze richting afstudeert, wordt voor het hoger onderwijs richting een academische of professionele bachelor georiënteerd. Leerlingen met eerder sociale en creatieve vaardigheden dan theoretische, kunnen kiezen voor ‘Maatschappij en welzijn’. Wie daarin afstudeert, kan aan de slag op de arbeidsmarkt als begeleider of zorgkundige. Maar ook een professionele bachelor behoort nog steeds tot de mogelijkheden. De studierichting focust op de thema’s gezonde levensstijl, voeding, hygiëne, duurzaamheid, ergonomie en gezondheidsopvoeding in het algemeen.

“Zowel leerlingen die graag boven de boeken hangen als leerlingen die liefst de handen uit de mouwen steken, vinden op het Sint-Godelievecollege een studierichting die bij hen past”, legt directeur Ilse Bouchez uit. De school maakt van de gelegenheid gebruik om de geïnteresseerden uit te nodigen voor de rondleidingen, van 1 tot en met 9 juli. Dat kan elke dag van 9 tot 12 uur en de 14 tot 17 uur.

Voorts krijgt ook het directieteam van het SIGO een nieuwe samenstelling. Ilse Bouchez en Koen Neuvroen, die directeur is van de afdeling Eernegem, worden vanaf volgend schooljaar ondersteund door Mike Hoorelbeke en Inge Claeys. Adjunct directeur Paul Mortier en kwaliteitscoördinator Gilbert Deketelaere gaan namelijk met pensioen.

Mike Hoorelbeke, sinds 2008 leerkracht aardrijkskunde bij SIGO en reeds verantwoordelijk voor ondersteunende functies, wordt adjunct-directeur. Inge Claeys, jarenlang leerkracht wiskunde bij SIGO, keert terug van een avontuur als docente bij VIVES. Ze neemt de taak als kwaliteitscoördinator op zich, een belangrijke functie die moet waken over de kwaliteit van het onderwijs. Op het Sint-Godelievecollege krijgen zo’n 1.100 leerlingen les, van een 135-koppig lerarenkorps. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier