Triomfweekend voor Thomas en Ward met Belgisch Solar Team

Het team is erg tevreden met de overwinning. © gf
Redactie KW

Het Innoptus Solar Team verovert zijn tweede titel dit weekend. Het studententeam van de KU Leuven kwam vrijdag als eerste over de streep in Zuid-Afrikaanse Sasol Solar Challenge én kroont zich vandaag tot Europees kampioen op het Circuit van Zolder. De Belgen namen al vroeg de leiding in de 24 uur durende wedstrijd en konden deze vast houden tot op het einde. De twee West-Vlamingen – Thomas Declercq uit Brugge en Ward Vanhulle uit Waregem – waren er ook bij.

De ingenieursstudenten behaalden vrijdag nog hun eerst overwinning op het Afrikaanse continent en konden zich vandaag tot Europees Kampioen kronen. Met hun eerder behaalde wereldtitel, vervolledigen de Belgen zo alle grote titels binnen één jaar. Het is bijzonder dat het team successen behaalt op twee continenten in één weekend en daarmee hun droom werkelijkheid maakt.

De Belgen wisten vanaf de start op kop te rijden en hielden hun strategie de volledige 24 uur van de wedstrijd vast. Dankzij het goede weer kon de zonnewagen optimaal presteren en zelfs ’s nachts bleven ze soepel doorrijden. De iLumen Solar Challenge is uniek, omdat de zonnewagens gedurende 24 uur over het circuit van Zolder racen.

Vooruitblik naar Australië

Het Europees kampioenschap is voor het kersverse team een goede introductie. Het team kan zich nu volop focussen op het ontwerpen en bouwen van een nieuwe wagen. Ze zullen de ervaring dat ze dit weekend opdeden zeker meenemen en implementeren wanneer ze zelf starten met de voorbereidingen voor het wereldkampioenschap van 2025 in Australië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier