Paasschool van Talen(t) aan Zee lokt 60 leergierigen

Hannes Hosten

Talen(t) aan Zee laat Oostendse kinderen en jongeren voor de tweede keer op een leuke manier de Nederlandse taal oefenen. Met verschillende activiteiten, aangeboden door tal van organisaties van de stad, wordt de taal gestimuleerd en krijgen de kinderen speelse oefenkansen. Talen(t) aan Zee is een initiatief van De Katrol en Stad Oostende, in samenwerking met Samen Divers en Inloopteam de Viertorre.

De stad financiert jaarlijks 64.000 euro, waarvan 54.000 euro voor de zomerschool. Het project is bedoeld voor Oostendenaars tussen 5 en 18 jaar die nood hebben aan taalstimulering en -ondersteuning. Concreet gaat het om kinderen en jongeren die net iets meer of minder dan een jaar in België zijn. De werking vindt plaats tijdens de paasvakantie en twee weken in de zomervakantie.

Ook doorheen het werkjaar zijn er allerlei activiteiten. “De focus ligt niet alleen op het stimuleren van de taal, we willen ook het vrijetijdsaanbod van de stad kenbaar maken aan de doelgroep. zo krijgen kinderen en jongeren meer kans op integratie en worden informele oefenkansen gecreëerd”, aldus schepen Silke Beirens. De paasschool telde vorige week zo’n 60 kinderen en 30 enthousiaste studenten, vrijwilligers en medewerkers. In de zomervakantie vindt Talen(t) aan Zee plaats van 15 tot en met 26 juli. Er worden ook nog vrijwilligers gezocht. Info via talentaanzee@dekatrol.org of 0472 70 52 21. (HH/gf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier