Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie
Op 17 mei 1959 liet Johan Verhalle zich voor het eerst horen. Zijn kindertijd en jeugd bracht hij door in Ardooie. Na de lagere school werd hij een Sint Thomasser en studeerde hij af als leerkracht.
Zijn eerste werkplek was de Broederschool in Ardooie. Vervolgens verhuisde hij naar de vrije basisschool in Koolskamp. Daar was hij drie jaar lang dienstdoend directeur. Hij oefende deze functie uit in de scholen van Koolskamp en de Tassche. Toen Nadine Vanwallegem eraan kwam, werd Johan de onafscheidelijke meester van het zesde leerjaar.
“Johan was echter meer dan dat. Hij ontpopte zich al die jaren als een icoon voor onze school. Hij speelde een belangrijke rol in het renovatieproject van de Horizon. In zijn klas zorgde hij voor vernieuwende toestanden ten bate van de leerlingen en de opvoeding. Maar Johan was ook de bezieler van heel wat schoolse en buitenschoolse initiatieven”, zegt directeur Nadine.
Belezen meester
Gedurende de laatste week van het schooljaar stond in alle klassen meester Johan centraal. Alle leerlingen kenden de meester van het zesde en Johan kende de leerlingen.
“We nemen afscheid van meester Johan die een belezen leerkracht is met bakken vol kennis en heel wat ervaring. Hij is de artificiële intelligentie in levende lijve. Wat wij op het internet moeten opzoeken, vertelt hij vanuit zijn parate kennis.” Johan was in meer dan één opzicht de bezige bij op school.
“Wie zal nu op tijd en stond de ladders controleren op hun veiligheid? Wie zal er zout strooien als de toegang tot de school glad ligt? Wie zal er fietsen met een leerling naar het internaat? En wie is zo bedreven in eerste hulp bij een ongeval?” J
ohan was er ook om een motiverend gesprek te hebben met leerlingen die hun draai niet onmiddellijk vonden. Hij was op school tevens de bezieler van groene ideeën, want Johan houdt van de natuur. Hij introduceerde eveneens het toneel van het zesde jaar in de Schaduw. “Maar boven alles wist hij de leerstof in de klas op een aangename en efficiënte wijze naar de leerlingen te brengen”, zegt de directeur. “Wat zullen we ons Wantje voor al die dingen missen…”
(JM)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier