Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Juffrouw Annemie Delerue en de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar presenteerden trots hun boek. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.

‘Het beest van Heuvelland’ is tot stand gekomen door het dynamoproject van Cultuurkuur. “Dit bijzondere project werd geleid door niemand minder dan Marc de Bel, één van de meest geliefde jeugdschrijvers van Vlaanderen”, aldus juffrouw Annemie Delerue, die de contacten legde met Marc de Bel. “Hij had juist een boek af en hij zou het wel fijn vinden als wij het vervolg zouden schrijven. Hij kwam vol enthousiasme vertellen in de klas over zijn leven en werk, en het zaadje was geplant. We kregen van Marc een synopsis waar we ons wat aan moesten houden. In kleine groepjes werd dan hoofdstuk per hoofdstuk geschreven. Marc de Bel was telkens laaiend enthousiast en had heel graag het boek laten uitgeven door zijn uitgeverij”, legt juf Annemie uit.

“Die hielden echter de boot af. Ondertussen vonden we een andere sponsor Jan Clarebout. Hij wilde de kosten voor het drukken van het boek op zich nemen.” Gedurende het voorbije schooljaar waren boeken het jaarthema in de vrije basisschool van Nieuwkerke, meteen de aanleiding om Marc de Bel aan te spreken. “Samen met onze jonge auteurs hopen wij dat de lezers van ons boek even enthousiast zijn over dit project als wij. Met dit prachtig succesverhaal sloten we het schooljaar af, een blijvende herinnering aan de creatieve talenten en inzet van onze leerlingen.”

Opbrengst

Het boek kost 10 euro en is te koop op school. “Met de opbrengst vullen we onze klasbibliotheken aan. Uiteraard met boeken van Marc de Bel”, besluit juf Annemie, die over de inhoud van het boek niks kwijt wil. “Het is aan de lezer om dat te ontdekken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier