Leerlingen ‘Mijn Oogappel’ tekenen voor kinderen met een beperking

Klas groen en klas blauw met hun tekeningen en hun juf Barbara Depoorter (links) en juf Amber Hebbelynck (rechts).© GF
Klas groen en klas blauw met hun tekeningen en hun juf Barbara Depoorter (links) en juf Amber Hebbelynck (rechts).© GF
Redactie KW

Twee klassen uit de methodeschool ‘Mijn Oogappel’ uit Kortrijk maakten deze week een tekening voor een goed doel. Vzw Tumbador startte in het kader van de Warmste Week een tekeningenactie op ten voordele van kinderen met een handicap. De tekeningen van de klassen gaan naar kinderen met een beperking uit vzw Dominiek Savio in Hooglede-Gids.

De methodeschool Mijn Oogappel in de Doorniksewijk wilde zich in kader van de Warmste Week inzetten voor een goed doel. “Mijn collega’s en ik gingen samen op zoek naar een goed doel dat haalbaar was voor onze leerlingen.”

“We zijn dan gaan kijken op de site van de Warmste Week waar allerlei goede doelen staan. Daar vonden we de oproep van vzw Tumbador om tekeningen te maken voor kinderen met een beperking. Toen we het lazen, waren we erg enthousiast en zijn we onmiddellijk aan de slag gegaan”, vertelt juf Amber Hebbelynck.

In Mijn Oogappel wordt er zowel gewoon als buitengewoon onderwijs gegeven. Zo werkte aan het project een klas uit het gewoon onderwijs (klas groen) en een klas uit het buitengewoon onderwijs (klas blauw) mee. “Wij vinden het superfijn dat we aan de tekeningenactie mogen meewerken. We vinden Tumbador een leuk initiatief omdat het ook goed aansluit bij onze lessen. In het kader van de Warmste Week geven we lessen rond thema’s zoals diversiteit, talenten en beperkingen. De kinderen waren meteen erg enthousiast dat ze anderen gelukkig konden maken”, duidt Juf Amber.

Overhandiging

De kinderen zijn zeer tevreden met hun tekeningen. “Op mijn tekening staat een vogeltje. Ik vond het heel leuk om een tekening te maken en ik hoop dat ik de kinderen ermee gelukkig kan maken”, vertelt Jake uit klas groen. “Ik ben ook heel blij met mijn tekeningen. Ik maakte er zelf vier!”, voegt Trisha uit klas blauw eraan toe.

De kinderen werkten in bubbels waardoor ze allemaal aanwezig konden zijn bij de overhandiging van hun tekeningen op vrijdag 11 december. De kinderen schonken hun tekening aan Chris Bouden, bestuurslid van Tumbador. Hij zorgt ervoor dat de tekeningen terecht komen bij de kinderen uit vzw Dominiek Savio.

Vzw Tumbador

Vzw Tumbador is een vereniging die sinds 2003 de revalidatie van personen met een handicap ondersteunt. Normaal gezien is Tumbador vooral actief in de landen Peru en Guatemala. Door corona besliste Tumbador ook een actie op te starten om kinderen met een beperking in Vlaanderen een duwtje in de rug te geven.

“Door de coronamaatregelen krijgen kinderen die langdurig in revalidatie- of zorgcentra verblijven heel weinig bezoek. We hebben het gevoel dat deze kinderen vaak vergeten worden. Daarom wilden we een actie op poten zetten om de Vlaming hier meer bewust van te maken”, vertelt Chris Bouden.. “We zijn dan ook heel tevreden dat we heel wat kinderen met een beperking blij kunnen maken met de tekeningen van de leerlingen van Mijn Oogappel. (Fauve Martinez)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.