Laatstejaars OLVi Poperinge getrakteerd op afscheidsfeest: buiten en per bubbel

Op voorstel van de leerlingen kregen ze een receptie met hun klasteam.© OLVI
Op voorstel van de leerlingen kregen ze een receptie met hun klasteam.© OLVI
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De zesde- en zevendejaarsstudenten van het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut in Poperinge werden dinsdagavond getrakteerd op een proclamatie om het einde van hun studies te vieren. “We proberen de proclamaties in Poperinge zo normaal mogelijk te organiseren, binnen de nog strenge beperkingen in het onderwijs.”

“Eerst hadden we de ouders niet uitgenodigd, zij zouden online kunnen volgen. Ook zou alles binnen plaatsvinden, maar op aandringen van diverse ouders, de ouderraad en leerlingen nodigden we nu toch de ouders uit en vond de proclamatie buiten plaats”, zegt Lieven Delvoye, directeur Onze-Lieve-Vrouwe instituut en coördinerend directeur van de Poperingse scholengemeenschap Bertinus Collectief Poperinge.

Per klasteam

“Op voorstel van de leerlingen organiseerden we daarna een receptie met hun klasteam. In het Sint-Janscollege werd er gekozen voor de gezinsbubbel en werd er een goodiebag met drank en hapjes voorzien per gezin.

In het VTI en OLVi zitten de leerlingen per klasbubbel en is er achteraf een receptie voor de leerlingen en hun klasteam. Ook De Ast en het CLW voorzien een live proclamatie aangepast aan hun doelgroep.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier