Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen

Enkele leerlingen van de Havenschool VTI Zeebrugge.
Stefan Vankerkhoven

In een tijd waarin kansarmoede steeds meer zichtbaar wordt, is het cruciaal om jongeren de kans te geven om zich te ontwikkelen, ongeacht hun financiële situatie. Met dit in gedachten organiseert Havenschool VTI Zeebrugge een crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen.

Het doel van de campagne is om extra geld op te halen voor 57 leerlingen, waarmee een driedaagse reis mogelijk wordt gemaakt. Dit initiatief is bedoeld om jongeren de kans te geven om zich maatschappelijk te vormen en onvergetelijke herinneringen te creëren, ondanks eventuele financiële beperkingen.

Cruciale beroepen

De leerlingen van Havenschool VTI Zeebrugge vertegenwoordigen een diverse groep toekomstige vakmensen, waaronder elektriciens, loodgieters, schrijnwerkers, vrachtwagenchauffeurs, magazijniers, zorgkundigen en kinderbegeleiders. “Door bij te dragen aan deze campagne, steunt umensen niet alleen individuele leerlingen, maar investeert u ook in de toekomst van deze cruciale beroepen”, zegt directeur Joke Knockaert.

Naast financiële bijdragen biedt de school verschillende manieren waarop men kan deelnemen en steun kan tonen, zoals een carwash op school, snoepzakjesverkoop en spaghettisaus take-away. “Deze activiteiten zijn niet alleen een manier om geld in te zamelen, maar ook om verbinding te creëren tussen de school en de gemeenschap”, aldus de directeur.

Verschil

Jasmine Pröckl, de contactpersoon voor deze campagne, moedigt iedereen aan om deel te nemen en de boodschap te delen via sociale media en persoonlijke netwerken: “Elke bijdrage, hoe klein ook, telt en zal een verschil maken in het leven van onze leerlingen,” zegt Pröckl.

Voor meer informatie over hoe u kunt bijdragen aan deze belangrijke campagne, kunt u contact opnemen met Jasmine.Prockl@vtizeebrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier