360 leerlingen De Stapsteen Veldegem leren over verkeersveiligheid

Alle kinderen reden naar school met hun fiets die eerst op veiligheid gecontroleerd werd, om er dan vaardigheden mee aan te leren. © HV
Redactie KW

Een schooldag lang oefenden alle klassen van basisschool De Stapsteen tijdens de verkeershappening hoe ze veilig op straat kunnen stappen en rijden.

Alle kinderen reden naar school met hun fiets die eerst op veiligheid gecontroleerd werd, om er dan vaardigheden mee aan te leren. Aangepast aan hun leeftijd oefenden ze bijvoorbeeld een kruispunt met een agent veilig over te steken, en ondervonden ze het belang van fluokleding. De jongsten maakten ook een ritje achterop de fiets. De oudste klassen leerden dan weer de gevaren van de dode hoek vanuit een vrachtwagen van Bevertrans, en oefenden een evacuatie in een bus van De Lijn. Na de theorie in de klas tijdens de verkeersweek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), is de verkeersdag een geslaagde samenwerking tussen de ouderraad en leraren van VBS De Stapsteen. Ook dankzij het gemeentebestuur, de politiezone Het Houtsche, (groot)ouders en andere vrijwilligers kunnen 360 kinderen van De Stapsteen nu veilig op weg in het verkeer. (HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier