Scholen gaan samen voor het goede doel

Vbs De Negensprong reikt cheques uit (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De scholen van De Negensprong hebben hun krachten gebundeld om geld in te zamelen voor drie waardevolle projecten: het Caritasfonds, For a Purpose en Find Your Smile Again.

De scholen van Bovekerke en De Mokker kozen ervoor om het Caritasfonds te ondersteunen en zamelden 425 euro in met diverse solidariteitsacties. Het Caritasfonds richt zich op kansarme kinderen en jongeren, die gedetecteerd worden door personeelsleden en/of directies van de scholen. De gezinnen waarin deze kinderen en jongeren opgroeien hebben vaak te maken met zware tegenslagen. Zo hebben ze veelal een laag of zelfs helemaal geen inkomen, krijgen ze plots te kampen met een ernstige ziekte of andere tegenslagen. In samenspraak met de ouders wordt er met de gemeentelijke instanties en OCMW’s overlegd om passende hulp en ondersteuning te bieden. De fondsenwerving bestond onder andere uit een sober maal waarbij leerlingen en leerkrachten boterhammen met soep aten. Daarnaast organiseerden de kinderen van het 5de en 6de leerjaar van de school in Bovekerke een koffietafel waar ouders, grootouders en sympathisanten welkom waren. De Negensprong Koekelare haalde 2.000 euro op die werd verdeeld over twee projecten: For a Purpose en Find Your Smile Again. For a Purpose richt zich op hulp en ontwikkeling in landen met dringende noden. Dit omvat onder andere het helpen bij het bouwen van huizen en het onderwijzen van de lokale bevolking in landbouw en handel. Find Your Smile Again bevordert fairtrade in Marokko en heeft sinds de aardbeving ook materiële goederen ingezameld om de getroffen gemeenschappen te ondersteunen.

Reactie

Karla Crombez en Joeri Uyttenhove, directie van de scholen De Negensprong, lieten volgende reactie na: “We zijn uitermate tevreden met dit resultaat. Het ligt in de lijn van alle vorige acties. Hiermee hebben de leerkrachten, de kinderen en hun entourage laten zien hoe ze met eenvoudige, maar betekenisvolle acties een grote impact kunnen hebben op het leven van anderen.” (SVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier