Ruim 300 leerlingen, leerkrachten en sympathisanten vormen mensenketting rond Sancta Maria

De mensenketting strekte zich uit over een afstand van 500 meter rond de schoolgebouwen. © foto TV
Redactie KW

Het initiatief, een zoveelste protestactie tegen de geplande sluiting van de Ruiseleedse school, kwam er in de eerste plaats vanwege de leerlingen.

Vrijdagnamiddag om 15 uur gingen de leerlingen na de pauze niet naar de klas voor het laatste lesuur van de week. Dat werd geschrapt om samen met tal van ouders, leerkrachten en sympathisanten een menselijke ketting te vormen en zo letterlijk Instituut Sancta Maria te omarmen. Ruim 300 aanwezigen deden de ketting doorheen de Pensionaatstraat, Eyerstraat en Bruggestraat over een afstand van 500 meter sluiten rond de schoolgebouwen.

Namen, geen nummers

De leerlingen droegen behalve spandoeken en borden met opschriften ‘Sancta blijft’, ‘Save Sancta’ en ‘We are Sancta’ ook een blad met hun naam op de rug, aangevuld met hun persoonlijke kwaliteiten om aan te tonen dat ze niet zomaar een nummer zijn. Op vraag van de school zelf hield de politie een oogje in het zeil, maar alles verliep in een vredige sfeer.

Oudervereniging dient klacht in

Het protest neemt nog bijna dagelijks grotere vormen aan. Zo heeft de oudervereniging een klacht ingediend bij de commissie Zorgvuldig Bestuur. Die is ontvankelijk verklaard en wordt behandeld op 16 maart. Volgende week wordt in het hele sluitingsdossier het advies verwacht van de Diocesane Plannings- en CoördinatieCommissie (DPCC) in Brugge. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier