Oudenburg wil vandalisme op skatepark aanpakken met graffitiactie

Kersvers schepen Tahira Malik, burgemeester Anthony Dumarey en schepen Gino Dumon betreuren het vandalisme op het skatepark. Ze lanceren nu een oproep naar jongeren toe om het park samen van kunstige graffiti te voorzien. © LIN
Redactie KW

Het Oudenburgse skatepark is het slachtoffer geworden van vandalisme door onbekenden. De stad grijp nu dit vandalisme aan om een graffitiproject op te starten om de schade te overschilderen.

“Een inwoner van de stad liet me weten dat op de skate-infrastructuur en op de grond van het skatepark schunnige boodschappen en nazistische symbolen in graffiti waren aangebracht. Het team van de groendienst is meteen ter plaatse gekomen om zo veel als mogelijk de verf op te kuisen en de politie startte een onderzoek”, vertelt burgemeester Anthony Dumarey.

“Hoe jammer we dit ook vinden als stad, we wilden ons niet wentelen in negativisme. We willen dit spijtige vandalisme alsnog positief benaderen.” De stad pakt dan ook uit met een creatieve actie.

Skatepark opwaarderen

“Een plek waar jongeren kunnen spelen en sporten, speelt een belangrijke rol in onze stad. In afwachting van een grondige vernieuwing van het skatepark lanceren we daarom een graffitiproject om de schade te overschilderen. Zo willen we positief omgaan met de site.”

Jongeren die zich willen engageren om de skatetoestellen van kunstige graffiti te voorzien, mogen zich aanmelden bij het team van de jeugddienst via jeugd@oudenburg.be. Samen met de jeugdraad wordt dan gekeken om zo snel als mogelijk het skatepark op te waarderen”, meldt schepen van Jeugd Romina Vanhooren. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier