Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
Chris Deloof is licentiaat lichamelijke opvoeding, maar door een schouderletsel gaf ze slechts een beperkte tijd les. Het grootste deel van haar loopbaan werkte ze op het Departement Onderwijs in Brussel. “Daar werd ik wel eens de moeder van het GOK-decreet genoemd”, lacht ze. “Ik heb er 22 jaar beleidsvoorbereidend werk voor het basisonderwijs gedaan. Een leuke en uitdagende job, maar dagelijks op en af sporen naar Brussel kruipt na een tijdje in de kleren. Na een examen kon ik in 2012 starten op de Dienst Welzijn van Stad Brugge en vijf jaar later werd ik aangesteld als onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid.”
“Ik ben fier op wat we in die zeven jaar gerealiseerd hebben samen”, gaat Deloof verder. “Flankerend onderwijsbeleidheeft als doel scholen te ondersteunen. Niet in hun pedagogische rol, maar wel door flankerende maatregelen aan te bieden zodat ze zich kunnen focussen op hun kernopdracht onderwijs. Ik heb heel goed samengewerkt met schepen Pablo Annys, waardoor we heel wat gerealiseerd hebben vanuit een goed onderbouwde visie.”
opvolging verzekerd
Chris Deloof kijkt niet echt verlangend uit naar haar laatste werkdag. “Ik zal stoppen met een dubbel gevoel, want ik doe ontzettend graag dit werk. Mijn opvolging is verzekerd, want Koen Mattheeuws loopt al anderhalf jaar in mijn voetsporen. Ik ben er zeker van dat hij alle lopende projecten goed zal opvolgen en verderzetten. Ikzelf zal het wat rustiger aan doen, maar ondertussen wordt al vaak aan mijn mouw getrokken om me te engageren in bestuursorganen van onderwijsinstellingen.” (PDC)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier