Nul leerlingen op eerste schooldag in De Kleine Ster in Mesen

Zoals verwacht daagde maandagmorgen geen enkele leerling op in vrije basisschool De Kleine Ster. © TP
Redactie KW

Zoals verwacht daagde maandagmorgen geen enkele leerling op in vrije basisschool De Kleine Ster, jarenlang de enige basisschool in ‘s lands kleinste stad Mesen.

De schoolstrijd van Mesen lijkt nu ook officieel gestreden. In De Kleine Ster, waar directeur David Breyne ontslagen werd, waren maandagmorgen geen leerlingen aanwezig. De meeste ouders lieten hun kinderen overstappen naar De Horizon, de nieuwe school van Breyne die de voorbije maanden werd opgericht in het voormalige stadhuis en twee andere locaties in Mesen.

Geen einde verhaal

“Er zijn geen leerlingen opgedaagd in De Kleine Ster”, bevestigt Dirk Verschoore, die tijdens de schoolstrijd voorzitter werd van het schoolbestuur De Kleine Ster na het ontslag van voorganger Christine Vermeulen. “Maar dat betekent niet dat de school ophoudt te bestaan. We kunnen in de loop van het jaar ook nog opnieuw opstarten met kleuteronderwijs. We moeten ook nog afwachten of De Horizon de verwachtingen van vele ouders zal kunnen inlossen. Een weg terug is nog steeds mogelijk. Het katholiek onderwijs in Mesen is niet einde verhaal.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier