Nieuwe directeur De Graankorrel start volgend schooljaar: “Diploma is nu wel in orde”

Vrije basisschool De Graankorrel in de Sint-Jorisstraat. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Met een jaar vertraging wordt Lies Vercruysse (32) uit Dadizele de nieuwe directeur van vrije basisschool De Graankorrel in Wervik. Lies Vercruysse studeerde aan de UGent Master Pedagogische Wetenschappen. De nieuwe directeur komt een schooljaar later, want ze zou vanaf augustus vorig jaar Luc Beyens opvolgen. Hij is sinds mei op pensioen.

“Ondertussen startten we een nieuwe sollicitatieprocedure op”, zegt voorzitter priester Marc Verhaeghe van het schoolbestuur. “We kozen opnieuw voor Lies Vercruysse. De vorige keer bleek haar vereiste diploma niet in orde. Nu dus wel.”

In de drie vestigingen Magdalenastraat, Ooststraat en Grauwe Zusterstraat zijn er in totaal iets meer dan 650 leerlingen en dat is uiteraard heel veel. Omdat de nieuwe directeur voor dit schooljaar dus afhaakte, zorgde dat voor een herinvulling van de taak.

Net zoals de laatste twee maanden van het vorige schooljaar delen directeurs Nadine Mispelaere en Ann Alleman deze taak elk halftijds en dit tot eind maart. Nadien zal Ann Alleman de rest van het schooljaar de taak van directeur opnemen.

Veel vacatures

Lies Vercruysse groeide op in de Magerheidstraat op Ter Hand in Geluwe. Lies was enkele jaren voorzitster van het jeugdhuis JOC Dadizele.

Terwijl de vacature voor een nieuwe directeur is ingevuld, blijft de scholengemeenschap De Graankorrel op zoek naar verschillende leerkrachten voor het kleuter en de lagere school in zowel Wervik, Geluwe als Kruiseke. Halftijds of vier vijfden. Kandidaten kunnen contact opnemen met de directie.

Na een geslaagde editie vorig jaar organiseert het oudercomité opnieuw een pasta-avond op zaterdag 2 maart in de stadszaal Oosthove. De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier