Nieuw speelplein voor vrije basisschool Langemark: “Ook plaats voor speelbos”

We zien alle leerlingen, leerkrachten en een delegatie van het gemeentebestuur bij de opening van het nieuwe speelplein. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De kinderen van de vrije basisschool in Langemark keken al sinds het begin van het schooljaar uit om op het nieuwe speelplein te mogen spelen. Nu was het eindelijk zover en werd de nieuwe speeltuin met het minispeelbos officieel geopend. “Toen Isaac zich bezeerde, wisten we dat het oude speelplein zijn beste tijd had gehad”, zegt directeur Hobie Dujardin.

Het oude speelplein van de vrije basisschool in Langemark ging al ruim twintig jaar mee. “De speeltuin kende zoveel verhalen”, zegt directeur Hobie Dujardin. “Veel ouders, en zelfs enkele van onze juffen, hebben als kind er gespeeld. Maar op 29 juni 2023, toen Isaac van het tweede leerjaar – toen nog in het derde kleuter – zijn allerlaatste glijbaanrit maakte van het schooljaar, bezeerde hij zich en werd het al snel duidelijk: de speeltuin had zijn beste tijd gehad.”

Werkgroep

Een werkgroep met daarin meester Johan Vanlouwe, juf Annick Deboudt, juf Johanna Staelens en juf Christel Ligneel maakte samen met de leerlingenraad een plan voor een gloednieuwe speeltuin. “Na maanden afbreken, zaaien, boren, betonneren… is het speeltuin prachtig geworden”, vervolgt directeur Hobie. “Een prachtige nieuwe speeltuin met in de hoek een gloednieuwe zone, ons minispeelbos. Het speelbos is echter nog niet helemaal afgewerkt. In het najaar zullen we nog eens 15 extra bomen aanplanten, wat dit plekje moet omtoveren tot een echt speelbos waar de kinderen heel lang van zullen kunnen genieten.”

“In het najaar planten we nog eens 15 extra bomen”

In totaal kostte de aanleg van het speelplein om en bij de 30.000 euro. “Dit alles zou er niet staan zonder de financiële steun van de ouderraad van VBS Langemark, Cera, het Burgerbudget van de gemeente Langemark-Poelkapelle, Tuinen Hoflack, De Bruine Speeltoestellen en ook alle ouders, grootouders, leerlingen en sympathisanten die ons tijdens verschillende verkopen en festiviteiten gesteund hebben. Dit project is tot stand gekomen dankzij de steun van een volledige gemeenschap en voor die verbondenheid zijn we enorm dankbaar als school”, besluit directeur Hobie Dujardin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier