MMI breidt studieaanbod uit: “In september drie nieuwe opleidingen”

Directeur Tine Hoorelbeke (links) en algemeen directeur Sylvia Maertens kijken al uit naar de start van volgend schooljaar, want het MMI breidt fors uit met 3 aantrekkelijke én smakelijke richtingen. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Het MMI Kortemark heeft niet alleen een vernieuwd logo, een vernieuwde schoolgids, een nieuw campagnebeeld én een nieuwe slogan, maar op 1 september 2024 start de school ook met drie nieuwe richtingen binnen de tweede graad: wellness en lifestyle, haar- en schoonheidszorg én horeca. Directeur van de tweede graad Tine Hoorelbeke en algemeen directeur Sylvia Maertens kijken alvast uit naar 1 september.

“We bieden op onze school al de richting restaurant en keuken, grootkeuken en catering en het zevende specialisatiejaar gemeenschapsrestauratie aan”, aldus Tine Hoorelbeke, die vorig schooljaar directeur van de tweede graad werd. “Vanaf 1 september starten we ook met de tweede graad horeca in de D&A-finaliteit. Het verschil met restaurant en keuken is dat er meer ingezet wordt op de theorie rond de praktijk: voedingsmiddelen, hygiëne, HACCP, analyse van de productieprocessen … Er wordt ook een stevige basis gelegd voor de taal- en communicatievaardigheid. Na de derde graad horeca kunnen de leerlingen aan de slag in het werkveld, maar de focus ligt wel op verder studeren: wereldgastronomie, hotelmanagement, barista, butler, diëtist, leerkracht… Deze richting is voor leerlingen die een passie voor horeca en hotel hebben en die in de keuken creatief bezig willen zijn. Ze moeten vlot en vriendelijk kunnen omgaan met de gasten en hen een tot in de puntjes verzorgde service bieden. Voor wie deze richting volgt, komt de droom om ooit een eigen zaak te beginnen wat dichterbij. De studierichting horeca kan in het MMI rekenen op de ervaring van een team van gespecialiseerde leerkrachten. Bovendien beschikken we over goed uitgeruste en moderne leskeukens.”

Wellness

“Leerlingen die grote interesse hebben voor trends in lichaamsverzorging en die beter inzicht willen krijgen in de theorie rond make-up en lichaamsverzorgingstechnieken, leerlingen die sociaalvaardig zijn, maar hun communicatieve vaardigheid in het Nederlands, Engels en Frans verder willen uitdiepen, zijn dé doelgroep voor onze nieuwe studierichting wellness en lifestyle”, gaat algemeen directeur Sylvia Maertens verder. “Daar bieden we een brede algemene vorming om verder te studeren in het hoger onderwijs. In het specifieke gedeelte krijgen de leerlingen anatomie en fysiologie, maar ook diverse aspecten uit de ontwikkelingsdomeinen en levensfases van de mens, want deze theoretische inzichten zijn belangrijk om mensen op een correcte manier te informeren en te adviseren. Deze kennis gaan ze combineren met technische vaardigheden uit de schoonheidsverzorging.”

“Leerlingen die ervan dromen om schoonheidsspecialist of kapper te worden of die geboeid zijn door gelaatsverzorging en -massage, kapsels, kleuringen, haar-snitten en scheertechnieken, zijn de geknipte leerlingen voor onze derde nieuwe studierichting in het MMI, een richting met veel praktijk, waar ze de basiscompetenties voor haar- en schoonheidsverzorging krijgen. We versterken hun sociale en communicatieve vaardigheden zodat ze klantgericht kunnen werken. Ze verwerven ook anatomische en fysiologische inzichten om de technische vaardigheden op een kwalitatieve manier uit te voeren. Daarnaast maken ze ook kennis met alle trends en evoluties in de sector.”

Infomomenten

“Om de opstart van deze nieuwe studierichtingen goed te laten verlopen, zijn we al volop gestart met de voorbereidingen: de inrichting van een didactisch kapsalon en schoonheidssalon, het aanwerven van goed opgeleid personeel en het enthousiasmeren van mogelijke kandidaten. Tijdens de paasvakantie voeren we al een aantal verbouwingswerken uit en tijdens de zomervakantie wordt alles op punt gezet. Geïnteresseerden kunnen al komen kennismaken met al onze richtingen tijdens onze bezoekdag van 16 maart, maar ook op 19 april is er een infoavond, terwijl het grote publiek welkom is op onze opendeurdag van 21 april. Wie zeker wil zijn van een plekje in een van onze nieuwe richtingen, raad ik aan niet te lang te wachten”, geeft directeur Hoorelbeke nog mee.”

Meer info vind je op www.mmikortemark.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier