Minaraad en Prizma campus VTI Izegem creëren samen nestkastjes

In de houtafdeling van Prizma campus VTI worden momenteel 70 nestkastjes gebouwd. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Ruim 70 nestkastjes zijn leerlingen van Prizma campus VTI momenteel aan het bouwen. Dit gebeurt op vraag van de Minaraad. “Een win-winsituatie”, klinkt het. “De school komt op die manier in de kijker en de natuur is ermee geholpen.”

Aan het onthaal van het stadhuis kan je nestkastjes bestellen. Ze kosten 10 euro per stuk en eind januari kan je ze dan gaan ophalen. Leerlingen van Prizma campus VTI bouwen de nestkastjes. Het idee daartoe werd op de Minaraad van maart gelanceerd door lid Ivan Werbrouck. Hij opperde dat er best zoveel mogelijk nestkastjes gemaakt zouden worden omdat vogels namelijk steeds minder plaatsen vinden om een nest te maken.

Een werkgroep binnen de Minaraad ging aan de slag met het voorstel en al snel kwam Prizma campus VTI in beeld om mee samen te werken. “Een win-winsituatie voor zowel de school die hiermee mooi in beeld komt als voor de natuur”, zeggen ze bij de Minaraad.

Correct ophangen

Wie een nestkastje bestelt, krijgt bij afhaling ook nog de nodige info over hoe het correct op te hangen en over de invliegopening en het onderhoud.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier