Lies Vercruysse nieuwe directeur De Graankorrel Wervik: “Wou als kind al directeur worden”

Lies Vercruysse aan haar nagelnieuwe bureau. (Foto RB)
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Op 2 september gaan zo’n 650 leerlingen in de drie vestigingen van basisschool De Graankorrel Wervik hun eerste schooldag tegemoet, maar ook voor kersvers directeur Lies Vercruysse zal het een bijzondere dag worden. Ze vervangt Luc Beyens, die in mei van vorig jaar in pensioen ging, als directeur van De Graankorrel Wervik. “Het beloven drukke dagen te worden, maar ik kijk ernaar uit!”

Ook al werkte Vercruysse eerst acht jaar in de privésector als leidinggevende, toch wist ze al vanaf haar eerste levensjaren dat ze ooit directeur wilde worden. “Ik zei als kind al dat ik directeur wou worden”, vertelt ze gepassioneerd over haar droomjob. “Het is gewoon zo’n diverse job. Elke dag is anders. Je staat aan het roer van zoveel leerkrachten, leerlingen en ook ouders en bent de eindverantwoordelijke voor het beleid, personeel en materiaal. Het beloven drukke dagen te worden, maar ik kijk ernaar uit!”

Op 15 augustus startte Vercruysse, die afkomstig is van Geluwe, maar al even in Dadizele woont, er officieel mee. Toen de vorige directeur, Luc Beyens, in pensioen ging, solliciteerde ze al voor de functie. Door omstandigheden kon ze er vorig jaar nog niet mee beginnen, dus namen Ann Alleman en Nadine Mispelaere voor een jaar over. Lies ging opnieuw in op de vacature en kreeg uiteindelijk de job.

“Ik weet al van het begin van het jaar dat ik de job heb”, zegt Lies Vercruysse. “Zo kon ik op het einde van het schooljaar al wat meelopen en deed ik kennismakingsgesprekken met mijn team. We hebben hier in totaal zo’n zestig leerkrachten. Daardoor heb ik nu extra tijd om alles en iedereen klaar te stomen voor het begin van het schooljaar.”

Nieuwigheden

Het belooft alleszins een bijzonder jaar te worden: de vestiging in de Ooststraat kreeg een nieuwe speelplaats, in de Grauwe Zusterstraat zijn de eerste stappen ondernomen om het oude schoolgebouw te vervangen door een nieuw en in de grootste afdeling in de Magdalenastraat is het nieuwe gebouw, Het Broederhuis, af. Officieel wordt dat geopend op 13 september, maar het stuk zal al in gebruik zijn vanaf de eerste schooldag. Het secretariaat, de directie en de nieuwe refter zijn erin gevestigd. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier