Leerlingen Stimuland planten bomen op speelplaats

De kinderen helpen bij de aanplant van heel wat bomen en struiken. Achteraan van links naar rechts leerkracht Kaatje Verghaegen, directeur Tim Van Renterghem, en Niek Godfroid en Leen Herrewyn van Houtland en Polders. (foto AV)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De leerlingen van basisschool Stimuland in de Parkstraat in Beernem hebben dinsdag geholpen bij de aanplanting van hun speelplaats. In samenwerking met de organisatie Houtland en Polders werden acht bomen en tot 360 haagplanten in de grond gestoken.

Na de opening van het nieuwe gebouw stond basisschool Stimuland nog voor een grote onderneming. De speelplaats onderging een complete metamorfose en moet in de toekomst een groene oase vol speelelementen worden. “In de eerste fase plaatsten we een zandbak en brachten we wat reliëf aan, waar de kinderen alvast in konden spelen”, legt directeur Tim Van Renterghem uit.

Daarnaast ging de school in gesprek met de leerlingen. “Zo kwamen we te weten wat ze echt graag willen. De leerlingenraad gaf aan dat ze graag meer groen willen op de speelplaats. Van een avonturenzone tot een chillnet en een wilgenhut. Uiteindelijk kwamen die ideeën ook terug in de plannen voor de vernieuwing van de speelplaats. Vandaag planten de leerlingen samen met Niek Godfroid en Leen Herrewyn van Houtland en Polders bomen en struiken op de speelplaats.”

Het aandeel beton op de speelplaats werd bij de nieuwbouw tot een minimum beperkt. “We houden ons aan de afspraken van het gemeentelijk onderwijs, daarnaast maken we ruimte voor zoveel mogelijk groen. We merken dat de kinderen zo hun fantasie de vrije loop laten gaan en allerlei verhalen verzinnen om te spelen. Op termijn bekijken we ook op welke manier het onderhoud zal geregeld worden. Er komen ook nog moestuinbakken en fruitstruiken, waardoor we ook hopen op een kleine oogst waarmee we dan een activiteit kunnen organiseren”, besluit de directeur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier