‘Kookscouts’ laat kinderen kennismaken met horeca-opleiding

Tijdens de kookworkshops maken de leerlingen kennis met de school en de opleiding. © PDC
Redactie KW

Het wordt binnenkort opnieuw een moeilijke klus voor de meeste ouders van leerlingen van het zesde leerjaar om een school te kiezen die tegelijk beantwoordt aan de toekomstwensen en de mogelijkheden van hun kind. Om hen hierbij te helpen, organiseert Hotel- en Toerismeschool Spermalie op zes woensdagnamiddagen gratis workshops voor leerlingen van 8 tot 14 jaar.

“Departement Onderwijs wil meer kinderen en jongeren warm maken voor een horecaopleiding en subsidieert het project ‘kookscouts’, waaraan we graag meewerken”, vertelt Sabrina Caeckaert, technisch adviseur coördinator van Spermalie.

“Kinderen die twijfelen of een horecaopleiding wel iets voor hen is, kunnen deelnemen aan een reeks gratis kookworkshops. Zo maken ze kennis met de school en de opleiding. Ze kunnen eventueel ook gemakkelijker instromen in het tweede of derde jaar in onze school.”

“Het is voor de deelnemers én de school een win-win-situatie” – Sabrina Caeckaert

Het programma ziet er best aantrekkelijk uit en omvat allerlei activiteiten. Er worden zowel desserts als warme en koude gerechten klaargemaakt. Er wordt ook achter de schermen van het restaurant gekeken en uiteraard wordt er regelmatig geproefd.

Mateo en Ilena Vandewalle, een enthousiaste tweeling van elf, behoren tot de groep van 16 kinderen die deelnemen aan de workshops. “Er zat enkele weken geleden een brief in onze brievenbus met een uitnodiging voor deze workshops”, herinnert Mateo zich nog goed. “Omdat we beiden graag koken, vonden onze ouders het een goed idee om ons in te schrijven voor de kookscouts. Thuis maak ik soms chocolademousse klaar en de specialiteit van mijn zus is spaghetti. Die is echt heel lekker.”

Rondleiding

“Ik had er geen idee van dat Spermalie zo’n mooie en grote school is”, vult Ilena aan. “De rondleiding in het restaurant en de kruidentuin van de school vond ik heel interessant. Het is een kleine groep en dat is goed, want dan kan je zelf veel doen en moet je niet de hele tijd toekijken.”

“Het is zowel voor de deelnemers aan kookscouts als de school een win-winsituatie”, benadrukt Sabrina Caeckaert.

“De kinderen leren de school in al haar aspecten kennen en wij verwelkomen binnenkort misschien enkele gemotiveerde, nieuwe leerlingen.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier