Kleuterjuffen Trui en Ann verlaten De Verrekijker in Rumbeke

Turnjuf Ann Pattyn en zorgjuf Trui Plovie werden verrast met een leuk feest op school. © AD
Redactie KW

Kleuterjuffen Trui Plovie en Ann Pattyn van de vrije basisschool De Verrekijker in Rumbeke zijn er beiden in september 1984 gestart en beiden gaan op het einde van dit schooljaar met pensioen.

Onlangs was er in De Verrekijker voor Trui en Ann een groot feest met alles erop en eraan. Er was een gezamenlijk ontbijt met alle leerkrachten, feestelijke muziek op de speelplaats en bij de start van de lessen een erehaag van blije kinderen.

In de voormiddag was er een show met de 180 peuters en kleuters en daarna waren hun beide families (echtgenoten, kinderen en kleinkinderen) uitgenodigd voor een groot dankjewel op de speelplaats, waar alle 440 kinderen en 40 leerkrachten aanwezig waren. Na het aperitief kon iedereen aanschuiven aan het frietkraam.

Over de middag zorgden de leerkrachten voor amusement, met onder meer een zelfgemaakt liedje en een gezellig samenzijn. In de namiddag was er een koffietafel voorzien met de leerkrachten van vroeger.

Tussendoor konden we beide kleuterjuffen even spreken. Beiden hebben alle peuter- en kleuterafdelingen doorlopen. Ann was vele jaren de turnjuf en Trui de zorgjuf. Beiden kijken tevreden terug op hun lange carrière met start in 1984 in de toenmalige Rumbeekse meisjesschool voor Ann en voor Trui eerst een tweetal jaren in de basisschool van de Zilverberg.

Veel veranderd

In hun bijna 40-jarige loopbaan is er uiteraard veel veranderd. “Peuters en kleuters blijven peuters en kleuters, maar ze hebben nu duidelijk minder structuur, komen nu naar school vanaf de leeftijd dat het mag, zindelijk of niet. Kleinere klassen met maximum 18 kindjes, nu is dat 24, en een minder grote papierwinkel zouden al veel ten goede veranderen”, zeggen Ann en Trui overtuigd in koor.

“We gaan onze kindjes missen en ook de collega’s, maar we blijven straks nog dagelijks in contact met De Verrekijker, want ik heb nog drie kleinkinderen die hier schoollopen”, zegt Ann. “En ik nog eentje”, zegt Trui. Wat de toekomst brengt? Voor Trui is het nu tijd om wat meer van het leven te genieten en Ann hoopt samen met haar man Piet de wijde wereld met de mobilhome te verkennen.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier