Kleine stoelendans onder de directeurs van Scholengroep Prizma; twee vacatures moeten nog ingevuld worden

Wouter Vander Stricht

Het einde van het huidige schooljaar nadert, maar naar het volgende schooljaar toe is het druk bij de Scholengroep Prizma. Zeker als het op directeursfuncties aankomt. Vier functies moesten ingevuld worden, voor twee ervan lopen nog vacatures.

Maxim Esprit verlaat de lagere school Heilige Familie op de Bosmolens. Hij kiest voor het secundair onderwijs en vervangt in het VTI in Izegem Myriam Devriendt, die met pensioen gaat. Voor zijn functie op de Bosmolens loopt nog een vacature, net voor als voor de directeurspost in de Talententuin in Lendelede. Daar was Maarten Vansteenkiste tijdelijk directeur ter vervanging van Marie Maertens. Zij verving op haar beurt Tony Lecoutre, die omwille van gezondheidsredenen moest afhaken, als coördinerend directeur basisonderwijs in de scholengroep. Die functie neemt ze nu definitief over, in Lendelede loopt ook ondertussen de procedure voor het aanstellen van een nieuwe directeur.

In De Zonnebloem vertrekt Lynn Moyaert als directeur, zij wordt coördinerend directeur in de scholengroep Heule-Kuurne. Zij wordt intern vervangen door Iris Deruyck.

Mieke Berghman gaat met pensioen in Middenschool Ingelmunster, ofte Instituut Edelweiss, haar opvolgster is Sarah Deschuymere die overkomt van Middenschool Sint-Rembert in Lichtervelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier