Juf Bieke maakt huiswerk leuker

Bieke Bruneel ontwikkelt spelletjes voor kinderen. © Frank
Redactie KW

Bij de start van het nieuwe schooljaar lanceerde Bieke Bruneel haar website www.jufbieke.be vol educatieve spellen om huiswerk en studeren leuker te maken.

Bieke Bruneel woont in Izegem en studeerde enkele jaren geleden af als leerkracht. Ze gaf een paar jaar les in Brussel, maar de verre verplaatsing was niet langer combineerbaar met haar gezinsleven. “Ik startte met werken in de privésector, maar het onderwijs bleef kriebelen”, lacht ze. “Een terugkeer zat er niet in, maar ik wilde wel mijn ervaring gebruiken om leuk en zinvol oefenmateriaal te maken. Leerkrachten zijn altijd op zoek naar nieuwe methodes om huiswerk en studeren leuker, aantrekkelijker te maken, maar ze hebben gewoon geen tijd om zaken te ontwikkelen. Ik wil hen, maar ook de ouders, hier nu bij helpen.”

Laagdrempelig

Bieke ontwikkelt spelletjes om de leerstof in te oefenen. “Mijn materialen zijn heel eenvoudig en meteen inzetbaar”, vertelt ze. “Het voordeel is dat alle materialen gebaseerd zijn op het Vlaamse onderwijssysteem, dus ouders en leerkrachten kunnen er op vertrouwen dat de zaken correct aangeleerd worden. Dat in tegenstelling tot commerciële educatieve spelletjes die vaak voor de internationale markt gemaakt zijn en niet zozeer voor België.”

Een bijkomende troef is de laagdrempelige aanpak. “Geen dure speldozen bij mij, want al mijn spellen zijn downloadbaar. Wie iets bestelt op mijn website, ontvangt het meteen in de mailbox, kan het printen en spelen. Daardoor kan ik ook lage prijzen hanteren, ook een voordeel.”

Voorlopig beperkt het aanbod zich tot spellen voor het eerste en tweede leerjaar, maar wekelijks komen er spelletjes bij. “Gaandeweg breid ik uit, maar als mensen op zoek zijn naar specifiek materiaal, kunnen ze dit steeds aanvragen via het contactformulier. Als daaruit dan een nieuw spel voortkomt, krijgt de tipgever een unieke kortingscode! Win-win voor iedereen.” (LC)

Kan je kind wel wat motivatie gebruiken bij het huiswerk maken of studeren? Neem dan een kijkje op www.jufbieke.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier