Havenschool versterkt samenwerking met bedrijven

Om de opleiding zware bedrijfsvoertuigen te ondersteunen, schonk Liantis onlangs een M.A.N-vrachtwagen om aan te sleutelen. © PDC
Redactie KW

VTI Zeebrugge kondigde onlangs aan dat de havenschool haar aanbod uitbreidt met vijf nieuwe duale richtingen. Daardoor legt de school nog meer nadruk op de samenwerking met bedrijven.

Al verschillende jaren staat de school bekend als een toonaangevende instelling voor technisch onderwijs. Met de toevoeging van deze nieuwe duale richtingen wordt de band tussen de school en het bedrijfsleven nog sterker. De duale aanpak stelt leerlingen in staat om theoretisch onderwijs te combineren met praktijkervaring in bedrijven, waardoor ze in hun professionele carrière een probleemloze start kunnen maken.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met bedrijven te versterken en leerlingen de kans te bieden om praktijkervaring op te doen terwijl ze nog op school zitten”, aldus Joke Knockaert, directeur van Havenschool VTI Zeebrugge. “Met de nieuwe opleidingen willen we tegemoetkomen aan de behoeften van de industrie en onze studenten voorbereiden op de uitdagingen van de moderne arbeidsmarkt.”

Voertuigen en machines

Een van de opvallende nieuwe richtingen is ‘polyvalent mecanicien zware bedrijfsvoertuigen’. Deze opleiding in combinatie met ‘polyvalent technieker havenvoertuigen’ biedt leerlingen een uitgebreide kennis van verschillende soorten voertuigen en machines, wat hen een onmiskenbaar voordeel geeft op de arbeidsmarkt. Om de opleiding zware bedrijfsvoertuigen te ondersteunen, schonk Liantis onlangs een M.A.N-vrachtwagen om aan te sleutelen. De nieuwe opleiding ‘polyvalent mecanicien zware bedrijfsvoertuigen’ in combinatie met ‘polyvalent technieker havenvoertuigen’ maakt van Havenschool VTI Zeebrugge dé school in Vlaanderen voor wie kiest om aan grote machines te werken.

Duaal traject

“Naast deze nieuwe richtingen blijft onze school ook haar bestaande programma’s versterken. VTI Zeebrugge is al jarenlang de enige school die jaarlijks een tiental leerlingen opleidt tot dakwerker en brandertechnicus. Deze traditie wordt nu voortgezet in een duaal traject, waardoor studenten niet alleen waardevolle ervaring opdoen, maar ook een mooie leervergoeding ontvangen”, besluit directeur Joke Knockaert. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier