Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius op site voormalige meubelfabriek in Torhout

De tien containerklassen zullen hoofdzakelijk door Sivi gebruikt worden. © JS
Redactie KW

Op het domein van de voormalige meubelfabriek Thor aan de Industrielaan werden zopas tien containerklassen geplaatst die in hoofdzaak bestemd zijn voor de leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) van de Scholengroep Sint-Rembert. Sivi, dat liefst 150 leerlingen meer telt dan vorig schooljaar, kampt momenteel op de eigen campus met plaatsgebrek.

Vandaar de nood aan containerklassen. Voor het inpalmen van een stukje van de site Thor, die stadseigendom is, hebben het stadsbestuur en de Scholengroep Sint-Rembert een gebruiksovereenkomst afgesloten die voorlopig voor twee jaar geldt.

De scholengroep is al op Thor aanwezig. In een gebouw van de vroegere meubelfabriek is een atelier elektriciteit ingericht en ook een aantal sportlessen hebben op het domein plaats.

“Bij het zoeken naar een oplossing voor het plaatsgebrek viel ons oog op de site Thor”, zegt algemeen directeur Ann Stael van de Scholengroep Sint-Rembert. “We zijn de containerklassen momenteel aan het inrichten. Ze situeren zich helemaal rechts op het terrein en worden vanaf half september effectief in gebruik genomen. Er zijn ook twee sanitaire ruimten en een leraarskamer voorzien. Vooral leerlingen van de derde graad van Sivi zullen in de containerklassen les volgen. Er zal een studiemeester-opvoeder ter plaatse zijn om toezicht te houden tijdens de pauzes.”

Masterplan Centrum+

Het stadsbestuur is bezig met de opmaak van het masterplan Centrum+ waarin ook de ontwikkeling van de site Thor is voorzien. De oudste gebouwen van de meubelfabriek werden intussen al afgebroken. Op de vrijgekomen ruimte wordt op dit ogenblik een groenzone aangelegd die publiek toegankelijk zal zijn.

Wat er zo allemaal met de site Thor zal gebeuren, staat nog niet vast. Wel zo goed als zeker is de bouw van een nieuw zwembad op het domein. Voor de rest hopen zowel de plaatselijke cultuur-, sport- als jeugdsector een deel van de koek binnen te halen. Het is nog koffiedik kijken wat het uiteindelijk worden zal.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier