Bewonderwijs vestigt centrale diensten in het College

De centrale diensten van de scholengroep Bewonderwijs vind je voortaan in het bekende gebouw van het Onze-Lieve-Vrouwcollege in de Vindictivelaan. (foto JRO)
Redactie KW

Afgelopen woensdag opende de scholengroep Bewonderwijs zijn centrale diensten in het gebouw van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in de Vindictivelaan 9 in Oostende.

De schoolgemeenschap Bewonderwijs voorziet onderwijs voor ongeveer 2.500 kinderen in Oostende en Middelkerke en bestaat als scholenkoepel ondertussen zeven jaar. Het gaat om de basisscholen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege, de vrije basisscholen van Groot-Middelkerke, scholen voor buitengewoon onderwijs in Oostende (H.- Hartschool), Middelkerke en Slijpe (De Rietzang) en de school voor buitengewoon secundair onderwijs Ter Strepe in Middelkerke. De opstart van een centrale dienst is voor de scholengemeenschap een volgende stap richting de toekomst.

Grote stap vooruit

Verschillende medewerkers van de scholengemeenschap worden samengebracht en vormen zo een centrale dienst die de 13 scholen ontzorgt op verschillende vlakken: ICT, financiën, personeelsadministratie, gebouwenbeheer en preventie. Ruben Depuydt stuurt de diensten in hun nieuwe locatie aan als coördinerend directeur van de scholengemeenschap Bewonderwijs.

“Dit is een grote stap vooruit in de ondersteuning van alle basisscholen en de middelbare school van Bewonderwijs”, luidt het. “Tevens is het weer een stap dichter bij het middelbaar onderwijs in Oostende. Doordat we enkele lokalen huren in het College, kunnen we de brug tussen basis- en secundair onderwijs in onze regio verder uitbouwen. Overleg tussen deze niveaus kan alleen maar een hogere onderwijskwaliteit van beide bestendigen en verbeteren dankzij verdere en uitgebreide samenwerking.” (HH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier