Belinda Batsleer al 30 jaar kleuterjuf in BS Arnoldus

“Zot als je bedenkt dat ik bijna mijn hele leven hier op dit domein rondloop, want ik heb hier ook tien jaar in de klas gezeten”, lacht Belinda Batsleer. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Belinda Batsleer is al 30 jaar als kleuterjuf verbonden aan de jarige GO! Basisschool Arnoldus. De school bestaat 60 jaar en al de helft van die tijd staat Belinda er voor de klas. Meer nog, ze doorliep er zelf als kind alle klassen. “Vier jaar als kleuter en zes jaar lager onderwijs. Gek als je erover nadenkt dat het grootste stuk van mijn leven zich tot nu hier afspeelde”, lacht Belinda.

Voor GO! Basisschool Arnoldus is 2023 een feestjaar. Niet alleen zijn de grote renovatiewerken beëindigd, maar de school in de Brouwerijstraat bestaat precies 60 jaar. Ze werd onder impuls van onder anderen Eric Petit opgericht als toen de Rijkslagereschool van Oudenburg.

Meest dienstjaren

Intussen zijn er al heel wat leerkrachten en kleuteronderwijzers de revue gepasseerd. De meesten zijn zelfs in Oudenburg komen wonen. Momenteel kan Belinda Batsleer (54) het meest aantal dienstjaren voorleggen. “Ik ben hier gestart als kleuterjuf in 1993. Zot als je bedenkt dat ik bijna mijn hele leven hier op dit domein rondloop, want ik heb hier ook tien jaar in de klas gezeten”, lacht Belinda. Als ukkie begon Belinda, die opgroeide in de Sint-Pietersstraat, in het peuterklasje en ze doorliep alle kleuter- en lagereschooljaren.

Er is meer, want de school bood vroeger ook vakantiewerking in de zomermaanden. “Van mijn 16 tot 18 jaar was ik hier monitor op vraag van Roland Verhelst, mijn leraar van het zesde jaar”, vertelt Belinda, die zich nog goed alle leerkrachten herinnert. “Ingrid Picavet, Danny Deridder, Gilbert Marchand, Noël Roose, Ivan Delaplace en Roland Verhelst in de lagere klassen. De directeurs die ik heb gekend, waren Oscar Verplancke, Roland Verhelst, een tijdje Roberta Boussemaere, Sonja Willemse. Nu is dat Vera Verlinde.”

Herinneringen

Belinda Batsleer heeft veel mooie en speciale herinneringen aan de Arnoldusschool waar ze hoopt nog vele jaren te kunnen blijven. “Speciaal was dat mijn vroegere leraars collega’s werden toen ik hier startte. En ook dat vroegere klasgenoten nu grootouders zijn en hun kleinkinderen hier komen ophalen en ook toen kinderen van vroegere klasgenoten in mijn klas kwamen. Ja, als je hier zolang bent, zie je generaties elkaar opvolgen”, besluit Belinda.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier